MOTOR

– Nissan Leaf får 25 prosent større batteri

2016-modellen kan få batteri med 30 kilowattimer.

2016-modellen av Nissan Leaf skal ifølge ryktene ha 25 prosent større batterikapasitet.
2016-modellen av Nissan Leaf skal ifølge ryktene ha 25 prosent større batterikapasitet. Bilde: Nissan

Vurderer du elbil, kan det kanskje være verdt å vente en stund til. I alle fall om vi skal ta ryktene på alvor:

2016-modellen av Nissan Leaf får etter sigende 25 prosent høyere batterikapasitet. Det ifølge informasjon en amerikansk Nissan-forhandler publiserte på sine nettsider i forrige uke.

Det kan bety at 2016-modellen får batteri med total kapasitet på 30 kilowattimer.

Les også: Slik la vi om kjøremønsteret og økte rekkevidden på elbilen

Fjernet informasjonen

Informasjonen har siden blitt fjernet fra nettsiden, noe som kan tyde på at forhandleren var litt for tidlig ute med opplysningene. Nissan har nemlig ikke offentliggjort denne informasjonen selv.

Forhandleren skrev at 2016-modellen vil gi kunden valget mellom to batteripakker; enten det samme batteriet som i dagens modell, med 24 kilowattimer, eller en pakke med 25 prosent høyere kapasitet. Det betyr at kapasiteten må økes til minst 30 kilowattimer.

En skjermdump av nettsiden er publisert hos greencarreports.com.

Nissan Leaf har blitt et vanlig syn på norske veier. Det er det gode grunner til.
Nissan Leaf. Nissan

31 prosent lengre kjørelengde

Mens dagens Leaf etter den amerikanske kjøresyklustesten EPA har en rekkevidde på 84 miles (135 km), oppgir forhandleren en rekkevidde på 110 miles (177 km). Det er en økning på 31 prosent.

Varianten med større batteripakke beskrives som en utgave med høyere utstyrsnivå. Dermed blir den sannsynligvis en del dyrere enn inngangsmodellen.

Det skal uansett understrekes at opplysningene er å betrakte som rykter, all den tid Nissan selv ikke er kilden til den.

Stor guide: Hvilken elbil skal du kjøpe?

Fallende salg

Ryktene om en kommende Leaf med større batteripakke har versert en stund. Det kan tenkes at Nissan ønsker å tilby denne som et alternativ i USA, hvor salget av Leaf har falt dramatisk.

Tall fra mai viste en nedgang i salget på 33 prosent sammenlignet med mai 2014, skriver autonews.com. Nedgangen fortsatte i juli, da det ble solgt 30 prosent færre elbiler totalt sammenlignet med året før.

Noe av årsaken tilskrives opphør av finansielle støtteordninger fra delstaten Georgia, som har vært et svært viktig marked for elbiler i USA.

Det er ventet at neste generasjon Leaf vil komme i 2017. Nissan har ifølge autonews tidligere uttalt at Leaf 2 får ny batterikjemi. En kommende elektrisk sedan, kalt Infiniti EV skal angivelig også utstyres med samme batteri.

2016-modellen av Leaf er ventet å være lik den nåværende modellen utover eventuell rekkeviddeøkning. Når den skal annonseres er ikke kjent.

Les også: Slik får du batteriet i elbilen til å vare

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.