INDUSTRI

Kleven investerer i ny teknologi

SIKRER NY TEKNOLOGI: Kleven Maritimes administrerende direktør Ståle Rasmussen har stor tro på XOTs løsninger.
SIKRER NY TEKNOLOGI: Kleven Maritimes administrerende direktør Ståle Rasmussen har stor tro på XOTs løsninger. Bilde: Tore Stensvold
Peder Qvale
28. nov. 2011 - 13:17

– Oppkjøpet av XOT er del av en teknologifokusert strategisk satsing for oss. Vi har stor tro på løsningene XOT utvikler, og ser fram til et nært samarbeid til glede for begge parter, sier Kleven Maritimes konsernsjef Ståle Rasmussen.

Ny kompetanse

KLT er en «underavdeling» til skipsbyggingskonsernet Kleven Maritime. Selskapet driver med konseptutvikling og innovasjon innenfor elektronikk, automasjon og kommunikasjonsløsninger.

Når KLT nå kjøper majoriteten av XOT, sikrer de seg kompetanse innenfor utviklerprogramvare for styring av maritimt håndteringsutstyr og elektriske drivløsninger basert på miljøvennlig permanentmagnetmotor-teknologi.

Miljøvennlig

Teknologien kan eksempelvis brukes hvis en vinsjprodusent ønsker å bytte om fra hydraulisk driftede vinsjer til miljøvennlige elektrisk driftetede vinsjer med flere tilleggsfunksjoner.

Flere bruksområder

Løsningene kan brukes i det maritime markedet og innenfor landbasert industri.

– Permanentmagnetmotor-teknologi gir en svært støysvak løsning i forhold til konvensjonell hydraulisk løsning. I tillegg er risikoen for oljeutslipp eliminert. Den vil også være mindre vedlikeholdskrevende enn hydraulikkløsninger. Langt bedre virkningsgrad fører også til redusert drivstofforbruk, forklarer XOTs tekniske sjef Rolf Ambjørnsen.

Ny Kleven-kontrakt

Sjøsatte LNG-skip

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.