MOTOR

Her er lanseringstidspunktet for Teslas billig-modell

Da vil det åpnes for forhåndsbestilling.

Tesla-sjef Elon Musk avslørte at den nye, rimeligere Tesla Model 3 vil bli avduket i mars til neste år. Da åpner elbilprodusenten også opp for forhåndsbestillinger av bilen.
Tesla-sjef Elon Musk avslørte at den nye, rimeligere Tesla Model 3 vil bli avduket i mars til neste år. Da åpner elbilprodusenten også opp for forhåndsbestillinger av bilen. Bilde: Nancy Pastor
Ina AndersenIna AndersenJournalist
3. sep. 2015 - 08:46

Elon Musk avslørte på Twitter i går kveld at den nye Tesla Model 3, som skal være langt rimeligere enn Model S, blir avduket i mars neste år, skriver techcrunch.com.

Da åpner elbilprodusenten også opp for forhåndsbestillinger av bilen.

Produksjonsstart blir ifølge Musk om rundt to år fra nå, altså høsten 2017.

Les også: Se den nye Tesla-en fra innsiden

Halv pris

Model 3, som etter planen skal bli Tesla Motors volumselger, skal selges for 35.000 dollar, som med dagens dollarkurs blir like i underkant av 290.000 kroner, og omkring halvparten av prisen på en Model S.

Ifølge foreløpige spesifikasjoner får elbilen en rekkevidde på 200 miles, drøyt 320 kilometer.

Med andre ord omtrent det samme som på dagens Model S - vel å merke med det minste batteriet (60 kWh).

Musk har tidligere beskrevet Model 3 som 20 prosent mindre enn Model S.

Også batteriet vil bli tilsvarende redusert, som kan bety at bilen blir utstyrt med en batteripakke med 48 kWh kapasitet.

Høyest mulig score var 100 poeng: Høyest mulig score i testen var 100 poeng. Denne Tesla-en fikk 103

Utfordrerne

Men Tesla er ikke den eneste bilprodusenten med nyheter på elbilmarkedet. Flere Tesla-utfordrere er på vei.

Aston Martin bekreftet nylig at de skal lage en elektrisk versjon av sin Rapide i løpet av to år. Det blir en real luksusbil med en anslått effekt på 800 hestekrefter og en rekkevidde på 322 kilometer.

BMW har allerede den helelektriske småbilen i3, og sportsbilhybriden i8. Uttalelser fra BMW-sjef kan tolkes i retning av at det også vil være plass til en 5-serie med elektrisk motor.

Les også: Kan disse luksus-elbilene ta opp kampen med Tesla?

Flere på vei

Jaguar har ingen elbiler i sin produktlinje, men det kan komme til å endre seg. Jaguar-Land Rover registrerte i fjor merkenavnet EV-Type  i USA, og EV står vanligvis for Electric Vehicle i bilverdenen.

Audi skal dessuten vise frem et helelektrisk SUV-konsept under bilmessen i Frankfurt denne måneden. Den går foreløpig under navnet e-Tron Quattro, og det er ventet at den skal få modellnavnet Q6 e-tron.

Også Porsche jobber med en elbil, og det ryktes at sbilprodusenten vil vise frem en prototype under bilmessen i Frankfurt

Les også: Norske Bjørn kjørte 728 kilometer i en Tesla – på én lading

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.