Førerløse Google-biler må ha ratt og pedaler

Førerløse Google-biler må ha ratt og pedaler
Googles første selvkjørende biler må modifiseres etter at en ny lov i California krever at alle førerløse biler har ratt og pedaler slik at føreren kan ta over om det blir behov for det. Bilde: Google

Selvkjørende biler må utstyres med ratt, gass og brems slik at føreren kan overta styringen i farlige situasjoner. Det krever en ny lov i California, skriver Wall Street Journal.

Strengere lovgivning

Da Google for kort tid siden annonserte at selvkjørende biler om kort tid ville være på veiene i California, presenterte selskapet biler helt uten ratt, gass eller brems.

En ny lov i den amerikanske staten har nå satt en brems i planene.

Loven trer i kraft 16. september, og krever at Google installerer muligheten for menneskelig styring i bilene. Den gjelder alle førerløse biler i fremtiden.

– Med disse sikkerhetstilleggene vil testførerne våre ha mulighetene til å ta kontroll over bilen om det skulle bli behov for det, og dermed få skjerpet sikkerheten ytterligere, sier Googles talskvinne, Courtney Hohne.

Les også: Google Maps lagrer hvert lille skritt du tar

Må bygge om bilene

Google søkte tidligere i år om lov til å teste andre type selvkjørende kjøretøy, som lastebiler og motorsykler. De fikk ikke tillatelse til dette med det første. Begrunnelsen her gikk på at myndighetene i California ønsker å gå forsiktig frem i testingen av førerløse kjøretøy.

Testingen av de førerløse bilene er planlagt å starte i september. Google må nå bygge inn midlertidige ratt og pedaler i de 100 bilene som er utviklet, for å kunne fortsette som planlagt.

Les også:

De førerløse bilene gjør Las Vegas  

De leverer tak basert på mål fra Google Earth

Google Maps tilskriver fortsatt Krim til Ukraina