SAMFERDSEL

Førerløse Google-biler må ha ratt og pedaler

Googles første selvkjørende biler må modifiseres etter at en ny lov i California krever at alle førerløse biler har ratt og pedaler slik at føreren kan ta over om det blir behov for det.
Googles første selvkjørende biler må modifiseres etter at en ny lov i California krever at alle førerløse biler har ratt og pedaler slik at føreren kan ta over om det blir behov for det. Bilde: Google
25. aug. 2014 - 18:47

Selvkjørende biler må utstyres med ratt, gass og brems slik at føreren kan overta styringen i farlige situasjoner. Det krever en ny lov i California, skriver Wall Street Journal.

Strengere lovgivning

Da Google for kort tid siden annonserte at selvkjørende biler om kort tid ville være på veiene i California, presenterte selskapet biler helt uten ratt, gass eller brems.

En ny lov i den amerikanske staten har nå satt en brems i planene.

Loven trer i kraft 16. september, og krever at Google installerer muligheten for menneskelig styring i bilene. Den gjelder alle førerløse biler i fremtiden.

– Med disse sikkerhetstilleggene vil testførerne våre ha mulighetene til å ta kontroll over bilen om det skulle bli behov for det, og dermed få skjerpet sikkerheten ytterligere, sier Googles talskvinne, Courtney Hohne.

Les også: Google Maps lagrer hvert lille skritt du tar

Må bygge om bilene

Google søkte tidligere i år om lov til å teste andre type selvkjørende kjøretøy, som lastebiler og motorsykler. De fikk ikke tillatelse til dette med det første. Begrunnelsen her gikk på at myndighetene i California ønsker å gå forsiktig frem i testingen av førerløse kjøretøy.

Testingen av de førerløse bilene er planlagt å starte i september. Google må nå bygge inn midlertidige ratt og pedaler i de 100 bilene som er utviklet, for å kunne fortsette som planlagt.

Les også:

De førerløse bilene gjør Las Vegas  

De leverer tak basert på mål fra Google Earth

Google Maps tilskriver fortsatt Krim til Ukraina

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.