Hver 37. time tjener Apple inn et operahus

Se hvor mye de store håver inn.

Hver 37. time tjener Apple inn et operahus
Presentasjonen viser både inntekt og overskudd, eventuelt underskudd i Twitters tilfelle. Bilde: Skjermdump / Worldpayzinc

En fiffig interaktiv presentasjon viser en oversikt over et utvalg av verdens største IT-selskapers inntekter og overskudd.

Vrien er et tidsperspektiv i en 1:1-målestokk. Og det forteller sitt om de utrolige mengdene penger som strømmer inn til disse selskapene, sekund for sekund.

Grafikken gir også et visuelt perspektiv på hvor store selskapene egentlig er i forhold til hverandre, profitt- og inntektsmessig.

Facebook er en miniputt

I løpet av tiden Facebook får inn et overskudd på 76 dollar (cirka ett sekund), ligger LinkedIn på 1 dollar og Twitter har et underskudd på 33 dollar.

I løpet av det samme sekundet, rekker Google å hale inn en profitt på 620 dollar, Samsung 1450 dollar og Apple hele 1879 dollar.

Tallene er basert på selskapenes data fra regnskapsåret 2013.

Det er bare å sitte seg ned og bli lang i maska over de latterlige summene som akkumulerer seg opp i løpet av noen minutters tid, og til tallene blir så store at de knapt gir mening lenger.

Grafen kan du selv se her.

Les også:

Dette er verdens smarteste selskap

Han hadde 2,7 millioner i ukelønn i fjor

I disse yrkene har du størst mulighet til å gjøre lønnskarriere  

Operahuset mandag 7. januar 2008, på den store "innflyttingsdagen". Torsdag 10. januar flytter også balletten inn. Da har ca. 500 personer fått sin nye arbeidsplass i Bjørvika.
Operahuset fikk i følge NRK i 2008 en kostnadsramme på 4,356 millarder kroner. Det får Apple uanstrengt inn i inntekter på godt under to døgn. Mona Strande
 

Les mer om: