ELBIL

Hva ville Norges mest kjente elbilist valgt dersom han ikke kunne valgt Tesla?

Vi snakker med Bjørn Nyland.

27. apr. 2021 - 20:00

Bjørn Nyland, også kjent som Tesla-Bjørn, er trolig landets mest kjente elbilist. Han driver sin egen YouTube-kanal hvor han tester elbiler på sin særegne måte, til glede for alle som er interessert i det tekniske.

Blant testene han utfører på nye biler er hvor raskt han kan kjøre 1000 kilometer. Det er dermed ikke direkte overraskende at Nyland selv sier han elsker å kjøre bil. Men diesel og bompenger vekket interessen for elbiler, og særlig Tesla.

Selv om han er kjent som Tesla-Bjørn, er det ikke bare Tesla det dreier seg om for ham. I denne podkasten forteller Nyland blant annet om hvilken elbil han hadde kjøpt selv dersom han ikke kunne kjøpe Tesla. 

Elbil – Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

20231219
Teknisk Museum åpner ny utstilling om energi i 2024.
Her et bilde av Peltonturbinen som er det første publikummet møter utenfor museet. Hjulet har i sin tid produsert kraft for Norsk Hydro på Rjukan.
Les også

– Vi skal ta publikum med på en reise gjennom 200 års norsk energihistorie

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.