SKIP

Hurtigruten overtar Kleven Verft

– En svært god løsning som gir oss ro til å bygge noen av verdens mest avanserte skip og rigge verftet for fremtiden.

Kleven Verft i Ulsteinvik i Møre og Romsdal blir nå overtatt i sin helhet av Hurtigruteselskapet KVE Holding, som har vært inne på eiersiden siden i fjor. Bildet er fra da verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen ble sjøsatt på Kleven verft i Ulsteinvik i vinter.
Kleven Verft i Ulsteinvik i Møre og Romsdal blir nå overtatt i sin helhet av Hurtigruteselskapet KVE Holding, som har vært inne på eiersiden siden i fjor. Bildet er fra da verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen ble sjøsatt på Kleven verft i Ulsteinvik i vinter. Foto: Oclin/Hurtigruten
Kleven Verft i Ulsteinvik er sikret langtidsfinansiering etter at Hurtigruten-selskapet KVE Holding overtar verftet.
 

Ifølge Sunnmørsposten får det familieeide verftet tilført 600 millioner kroner i ny kapital. Verftet har slitt tungt de siste årene, og den siste tiden har det vært jobbet med ny finansiering.

– Dette er en svært god løsning som gir oss ro til å fokusere på å bygge noen av verdens mest avanserte skip og rigge Kleven for fremtiden. Dette sikrer arbeidsplassene ved det som er en hjørnesteinsbedrift i Ulsteinvik og svært viktig del av den maritime klynga på Sunnmøre, sier konsernsjef Karsten Sævik i Kleven.

Ser stort potensial

Kleven Verft A/S i Ulsteinvik er et av de største skipsverftene i Møre og Romsdal. I 2017 gikk Hurtigruten inn på eiersiden i selskapet, som har vært kontrollert av familien Kleven.

– Både som ansvarlig eier og ansvarlig kunde er det viktig for oss å finne gode, og ikke minst langsiktige løsninger. Vi ser et stort potensial på Kleven, sier Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten, i en pressemelding.

Verftet i Ulsteinvik blir overtatt av Hurtigruten, mens verftet i Myklebust blir beholdt av dagens eiere.