TUNNEL

Her skal det bygges egen gang- og sykkeltunnel parallelt med Klettatunnelen

Førdepakken har lyst ut byggingen av en 440 m lang gang- og sykkeltunnel langs riksvei 5 mellom Førde sentrum og Bergumkrysset.

Fra sørsiden av den eksisterende Klettatunnelen, der ny gang- og sykkeltunnel skal gå inn i fjellet til høyre for den eksisterende tunnelen.
Fra sørsiden av den eksisterende Klettatunnelen, der ny gang- og sykkeltunnel skal gå inn i fjellet til høyre for den eksisterende tunnelen. Foto: Statens vegvesen, Ole Kr. Åset
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
2. mars 2021 - 14:41

Tunnelen gjennom Kletten blir cirka 440 meter lang, og skal bygges som en ren gang- og sykkeltunnel med to felt for syklistene og med et opphøyd gangfelt for gående. Det skal også bygges til sammen 150 meter veg i dagen for å knytte tunnelen opp mot eksisterende gang- og sykkelvei i nordvest på Bergum og søraust på Førdesida.

Tunnelen skal bygges etter tunneltversnitt T5,5, for å gi plass til 2,5 meter bred sykkelvei og 1,5 meter bredt fortau, adskilt med kantstein og 2x0,25 m skulder.

Arbeidet ble lyst ut i Doffin i slutten av forrige uke, og nå håper de ansatte i Førdepakken at det er god interesse for prosjektet blant entreprenørene.

– Gang- og sykkeltunnelen vil koble transportnettet for de myke trafikantene opp mot eksisterende ruter, slik at vi får trygg ferdsel mellom sentrum og Bergum/Hornnes-området. En egen tunnel vil gjøre det mer attraktivt å gå og sykle, og støtter målene med Førdepakken om å få flere til å bruke andre alternativ enn bil for transport, sier prosjektleder Erling Varlid i Førdepakken.

Det blir tilbudskonferanse for interesserte entreprenører i Røde Kors-bygget i Førde 15. mars, men møtet kan bli gjennomført digitalt avhengig av smittesituasjonen med Covid 19, opplyser Statens vegvesen.

Bilde fra 1988 da Væretunnelen på E6 ble åpnet. Nå er den moden for utbedringer.
Les også

Vegvesenet må gjøre jobben etter Nye Veier-forsinkelse

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.