INDUSTRI

Her skal de bygge en av verdens mest avanserte papirlinjer

Norsk Gjenvinnings nye anlegg skal kunne sortere til 99,9 prosent renhet, uten at papiret blir rørt av menneskehender.

I tillegg til bedre sortering og kontroll, vil det nye helautomatiserte anlegget eliminere statiske og repeterende manuelle oppgaver for de ansatte. Operatørene skal kunne konsentrere seg om optimal drift.
I tillegg til bedre sortering og kontroll, vil det nye helautomatiserte anlegget eliminere statiske og repeterende manuelle oppgaver for de ansatte. Operatørene skal kunne konsentrere seg om optimal drift. Foto: Mona Strande
Mona StrandeMona StrandeJournalist
26. des. 2018 - 05:17

I mars i år ble deler av Norsk Gjenvinnings anlegg på Haraldrud i Oslo rammet av en så kraftig brann at alt maskineri i papirlinjen måtte skrotes. Når de likevel ble nødt til å bytte ut alt og starte fra grunnen av ville de ha en ny linje som ikke bare var helautomatisert, men også fremtidsrettet og best i klassen. Dermed startet de med å kontakte nærmere 30 utstyrsleverandører fra hele verden, og lete etter sorteringsanlegg å bruke som referanser. Mange leverandører falt av grunnet den korte tidsfristen – med leveranse allerede til årsskiftet 18/19.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.