KARRIEREARBEIDSLIV

Her mangler 32 000 kloke hoder

Byen arrangerer egen rekrutteringsfestival.

TRENGER FOLK: Bergensregionen trenger over 30 000 nye hoder i år, deriblant tusenvis av teknologer. Næringslivet i regionen arrangerer derfor nå Norges første rekrutteringsfestival for studenter.
TRENGER FOLK: Bergensregionen trenger over 30 000 nye hoder i år, deriblant tusenvis av teknologer. Næringslivet i regionen arrangerer derfor nå Norges første rekrutteringsfestival for studenter. Bilde: Region Bergen
24. apr. 2013 - 15:58

Næringslivet i bergensregionen vokser og trenger angivelig 32 000 nye hoder i år, deriblant flere teknologer og ingeniører innenfor blant annet olje og gass, shipping og i fiskerinæringen.

Derfor arrangeres «Vekstivalen», en festival flere organisasjoner og næringslivet i bergensregionen står bak. Målet er å rekruttere tusenvis av studenter.

Med på laget er bedrifter som blant annet DNV, Aker Solutions, Odfjell Drilling, Lerøy og Evry.

Les også: Dette blir ingeniører spurt om på jobbintervju

Kurs

Bedriftene som er med skal presentere prosjekter som pågår, jobbmuligheter og hva regionen har å by på innen kultur, opplevelser og fremtidsplaner.

Et eget Linkedin-team skal hjelpe studentene med å lykkes med CV-en, i tillegg til at det er satt sammen et eget HR-panel for å guide studenter som ønsker seg inn i arbeidslivet.

Les også: – Effektivisering kan frigjøre 10000 ingeniører

Varierte opplevelser

For å friste unge, kloke hoder arrangeres det også flere konkurranser og utstillinger.

Helikopterflyging, testing av hydrogenbil, besøk på fregatten KNM «Fridtjof Nansen», kjøring av rib-båt, rappellering og flere andre aktiviteter er noen av tingene arrangørene frister med.

Annerledes

Business Region Bergen, som er med på satsingen, er overbevist om konseptet kommer til å fungere.

– Det holdes mange karrieredager både av studenter og enkeltbedrifter. Vi håper å gjøre noe litt annet. Det skal være flere opplevelser og ting man kan være med på, i tillegg til at vi presenterer unge mennesker fra regionen som har fått seg jobb. Vi skal gi en litt annen opplevelse enn andre karrieredager, og det har vi stor tro på at vi klarer, sier kommunikasjonssjef Tone Hartvedt.

Festivalen går altså av stabelen torsdag på kultur- og scenehuset USF i Bergen sentrum.

– Vi ønsker å ta et overordnet grep for å løfte næringslivet her. Det er alltid behov for talenter, og vi trenger mange av dem, sier Hartvedt.

Les også:

Disse ingeniørene blir det mest behov for

Sparte en milliard på å gi ingeniørene mer frihet  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.