BRUER

Her måtte det opp midlertidig bru: Lørdag ble E6 i Finnmark stengt i 12 timer

Skadene på Hatterelv bru er blitt verre. Fjellovergangen Hatter på E6 i Finnmark vil være stengt fra lørdag kveld til søndag morgen fordi det skal legges midlertid bru.

E6 over Hatter blir stengt natt til søndag når det legges midlertidig bru over Hatterelva.
E6 over Hatter blir stengt natt til søndag når det legges midlertidig bru over Hatterelva. Foto: Frode Lyng Hansen / Statens vegvesen
9. sep. 2022 - 14:13

Fredag 9. september kom Vegvesenet med en pressmelding om at Hatterelv bru på E6 i Finnmark måtte stenges i 12 timer i helgen. Årsak: Midlertidig bru må monteres.

Det var omkjøring via E45 over Finnmarksvidda.

Føre var

Hatterelv bru er fra 1957, og ny bru har stått på Statens vegvesens investeringsliste lenge. I 1995 ble det registrert en skade i bruplata på den 14 meter lange brua, og denne skaden har utviklet seg over tid. Det ble gjort enkelte tiltak på brua i 2019.

Under en rutinemessig inspeksjon denne uka, oppdaget Statens vegvesen at skaden har eskalert, heter det i meldingen.

– For å være på den sikre siden, valgte vi å stenge ett kjørefelt for å redusere belastningen på bruplata. Nå har vi bestemt oss for å sette opp en midlertidig bru fram til vi har bygd en ny, permanent bru, sier bruforvalter Frode Lyng Hansen i pressemeldingen.

Stenger veier

I forbindelse med dette arbeidet er det nødvendig å stenge E6 over Hatter. Arbeidet som krever stenging av veien starter lørdag kveld klokka 21, og forventes å vare i cirka 12 timer. Det betyr at veien vil åpne igjen tidlig søndag. I denne perioden vil E6 være helt stengt. For nødetatene vil det være egne ordninger.

– Det er ikke mulig å si eksakt hvor lang tid arbeidet tar, og det kan oppstå uforutsette hendelser, sier Frode Lyng Hansen.

Han understreker at bygging av den midlertidige brua er en svært enkel operasjon sammenlignet med utfordringene med Badderen bru.

Ny bru

Statens vegvesen tar sikte på å bygge ny bru over Hatterelv neste år, men dette avhenger både av statsbudsjettet for neste år og at prosjektering og bygging kan skje raskt.

– I mellomtida vil den midlertidige brua være en trygg og god løsning for trafikantene, sier Frode Lyng Hansen.

Flere nye bruer

I løpet av et par uker vil Statens vegvesen lyse ut arbeidet med å bygge ny bru over Vuolmmasjohkka, som også er på E6 i Porsanger. Denne brua blir 70 meter lang og skal stå ferdig i 2024.

Arbeidet med ny Storslett bru i Nord-Troms skal også settes i gang neste år. Begge disse bruene har behov for utskifting, men skadene her er ikke kritiske.

Ryddingen av Tretten bru pågår for fullt.
Les også

Halvannet år etter Tretten-kollapsen: ni av 14 bruer stengt eller delvis stengt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.