T2

Her er HTCs nye toppmodell

HTC viser mot og går sine egne veier når de nå har lansert sin nye toppmodell HTC One.

Vi er ikke redd for å ta sjanser, sa HTC-sjefen Peter Chou på pressekonferansen i London når han avduket selskapets nye toppmodell. Det har han nok rett i.
Vi er ikke redd for å ta sjanser, sa HTC-sjefen Peter Chou på pressekonferansen i London når han avduket selskapets nye toppmodell. Det har han nok rett i. Bilde: Odd R. Valmot
19. feb. 2013 - 19:27

LONDON: I dag introduserte HTC sin mye toppmodell HTC One. Noen dager før Mobile Word Congress åpner i Barcelona for å unngå at det glade budskapet drukner i andres overtoner.

Selve HTC-sjefen Peter Chou hadde valgt å opptre i London og lot den parallelle pressekonferansen i New York få se ham på video. For nå gjelder det for Taiwan-selskapet som har dabbet av i konkurransen med Apple og Samsung.

HTC One til redning

– Vi har aldri vært redd for å ta sjanser, sa Chou, og det kan han ha rett i.

For med HTC One gjør selskapet noe så modig som å hoppe av megapikselracet. Mens andre nå er i full gang med å lansere nye kameramodeller med 13 megapiksler sier Chou at det blir alt for dårlige innebilder av slikt.

– Vi har bygget inn en ny sensor med mye større piksler som hver fanger tre hundre prosent mer lys, sier Chou og viste en slide av hva deres nyskapning kan prestere innendørs mot konkurrentene.

Der de andre grodde igjen av korning var HTCs bilde helt ypperlig i dårlig lys. Om virkeligheten er like bra får vi se, men det er gammel visdom HTC nå skal selge til kunder som er flasket opp på at flere er bedre.

Ultrapiksler er navnet på de nye små vidunderne som HTC ikke vil oppgi antallet på. Vi tipper tallet ligger et sted mellom 4 og 6.

Les også: Er klokka den nye greia?

HTC Zoe

En annen innovasjon som Chou og kompani nå serverer brukerne er teknologien de har døpt Zoe. I stedet for å ta stillbilder eller video kan man nå ta en mellomting. Tre sekunder lange klipp bestående av høyoppløste bilder.

– Med Zoe blir det liv i bildene, sier Scott Croyle, som er designsjef i HTC.

Og som det ikke var nok kan telefonen sette sammen bilder, videoer og Zoe-er til en videosekvens helt automatisk med musikk og overganger og at som trengs for å få et proft resultat.

Liker man det ikke er det bare å trykke på en knapp så kommer det en annen versjon.

Blinkfeed

Det kan virke som HTC virkelig tar sjanser med One. En annen funksjon er Blinkfeed som er en ny startskjerm på telefonen.

– Dette er en fundamentalt forskjellig måte å bruke en smarttelefon på enn det vi har gjort til nå. Frem til i dag har mobilene fulgt etter PC-en slik de har vært i 30 år. Veldig app-orienterte. Men det er ikke apper, men innhold som betyr noe for folk. I fjor skapte mennesker en trillion biter med innhold og det er dette vi må gjøre tilgjengelig, sier Chou.

Startskjermen vil derfor vise all slags innhold, enten det er nyheter, fotografier, underholdning, hva som er nytt på sosiale nett osv.

Og som en start på Blinkfeed har HTC alliert seg med over 1400 innholdsleverandører i starten, inklusive AOL, som kom på scenen og priste teknologien opp i skyene.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Les også: Førsteinntrykk: Sony Xperia Z

LydopplevelseEt stykke aluminium: HTC One er et mekanisk mesterstykke frest ut av et stykke aluminium.
LydopplevelseEt stykke aluminium: HTC One er et mekanisk mesterstykke frest ut av et stykke aluminium.

Lydopplevelse

Stereohøytalere på fronten kan vi ikke huske å ha sett før, men det har One. Attpåtil med eget navn, HTC BoomSound.

Veldig gode også, selv om lyttetesten foregikk i et støyende lokale.

Telefonen har også to mikrofoner med doble membraner for å fange lyd best mulig. Lydopplevelsen skal også strekke seg til selve telefonsamtalen. Mikrofonene fanger opp lyden i rommet og justerer både frekvensresponsen og volumet så man hører best mulig.

En annen morsom detalj er at telefonen har IR-lampe og kan brukes som fjernkontroll. HTC har satset på å integrere den mot ulike dekoderbokser, men vi frykter at Norge ikke stiller først i denne køen.

For de som er så heldig kommer programmene opp med både bilde og bakgrunnsinformasjon.

Topp design

Designmessig er dette en telefon i toppklassen. Ingen tvil om det.

Frest ut i et stykke aluminium og med en skjermen som fyller nesten hele fronten, bare avbrutt av høyttalerne oppe og nede.

– Dette er verdens peneste telefon, slo like godt sjefsdesigneren fast.

Ganske stille

Mens HTC forklarte inngående om den nye innovasjonen var de overraskende tyst om resten av teknikken. Ikke et ord om megapikslene annet enn at en av folkene røpet at frontkameraet var på 2,1. Skjermen er selvfølgelig Full HD og på 4,7 tommer.

Vi har også skjønt at innmaten drives av en Qualcomm Snapdragon 600-prosessor på 1.7 GHz og at den har 2 GB arbeidsminne og 32 GB lagringsminne. Og det er alt, for det er ikke plass til et microSD-kort. Batteriet er på 2300 mAh.

HTC One er 9 mm tykk på det tykkeste, men kurveformet slik at den er bare 4 mm langs kantene. Den kjører Android 4.12, som de fleste andre for tiden, og har HTCs eget grensesnitt Sense i ny versjon 5.0.

Les også:

Nå kan du lade mobilen med en kaffekopp

Intel vil inn i flere telefoner

– Sjokkerende dårlige antenner i smarttelefoner  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.