T2

Her er Creatives brett

Creative ZiiO blir å få i både sju- og titommersutgave. Og den ser ut til å havne i den lavere enden av prisskalaen.
Creative ZiiO blir å få i både sju- og titommersutgave. Og den ser ut til å havne i den lavere enden av prisskalaen. Bilde: Creative
Stein Jarle Olsen
8. nov. 2010 - 09:58

Foreløpig står nettbrettkrigen mellom Apples iPad og Samsungs Galaxy Tab, men andre produsenter jobber på spreng for å få ut sine brett.

Les også: Her er HPs Slate

To brett

Velkjente Creative kommer nå med sitt bidrag, og lanserte forrige uke like godt brett på både sju og ti tommer.

ZiiO, som brettene er kalt, kommer med Android 2.1 og en skjermoppløsning på henholdsvis 480 x 800 og 1024 x 600 piksler.

Vekten er oppgitt til 400 og 650 gram, som er 20 gram tyngre enn Galaxy Tab for sjutommeren og 30 gram lettere enn iPad for 10-tommeren.

Resistiv

ZiiO har resistiv skjerm (som reagerer på fysisk trykk). En slik skjerm er billigere, men ikke like nøyaktig, og krever ofte at du trykker hardere enn på en kapasitiv skjerm (som reagerer på elektriske impulser i huden din, og derfor er mer "fingervennlig).

Prosessoren er en ZiiLABS ZMS-08 “HD Media-Rich Applications Processor”, som skal være kapabel til å kjøre video i full HD-oppløsning, og via HDMI-utgangen kan du også bruke ZiiO til å spille av video på TV-en i stua.

Batteritiden er i pressemeldingen oppgitt til 5 timer videoavspilling, og Creative skryter også hemningsløst av sine X-Fi-teknologier, som skal gi krystallklar lyd.

Billig

7-tommeren er hvit, mens 10-tommeren kun kommer i svart. Prisene er henholdsvis oppgitt til £199,99 for 8 GB-varianten av det minste brettet, £219,99 for 16 GB, £249,99 for ti tommer og 8 GB og £269,99 for den største av den største.

Normalt sett fungerer tigangeren godt for hvordan produkter prises i Norge ut fra britiske priser. Dermed ser Creative ZiiO til å havne et godt stykke under iPad, selv for versjonen uten 3G.

Brettene skal være tilgjengelig i desember.

TEST: iPad

TEST: Samsung Galaxy Tab

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.