OLJE OG GASS

Her er årets oljekvinne

 

Oljekvinne: Statoils Margareth Ørvum fikk prisen av leder av SPE Stavanger, Hein Andre Langaker.
Oljekvinne: Statoils Margareth Ørvum fikk prisen av leder av SPE Stavanger, Hein Andre Langaker.
3. juni 2013 - 18:36
Vis mer

Statoils teknologifrelste konserndirektør Margareth Øvrum har blitt kåret til Årets oljekvinne av Society of Petroleum Engineers (SPE), verdens største medlemsorganisasjon for oljeingeniører.

Prisen er en anerkjennelse til en person som har bidratt til industrien langt utover det man kan forvente av en person i sin stilling. Øvrum har en stor del av æren for at dristige teknologiprosjekter som Åsgard subseakompresjon blir gjennomført på norsk sokkel.

– Margareth er en hardt arbeidende, motiverende, ærlig, åpen og godt likt person som alltid er tett på det som skjer, sa leder av SPE Stavanger Hein Andre Langaaker under prisutdelingen.

Les mer: 1000 milliarder kroner å tjene på norsk sokkel

Vil ha flere oljekvinner

Prisen er delt ut 27 ganger. Det er bare annen gang det er en kvinnelig vinner.

– Det er stor stas å få denne prisen, særlig når du ser på alle de dyktige menneskene som har fått prisen tidligere. Det er andre gang at det er en «Oil woman» og ikke en «Oil Man of the year». Vi som industri bør ha som ambisjon at enda flere kvinner skal få denne prisen fremover, sier Øvrum til Teknisk Ukeblad.

Store utfordringer

Hun sier at teknologiutvikling blir svært viktig for olje- og gassindustrien fremover.

– Industrien er i en veldig utfordrende, men spennende tid.  Fremtidige olje og gassressurser vil kreve mer teknologi, men de vil også kreve at vi er mer effektive og at vi utvikler enda mer standardiserte løsninger. I jobben min nå får jeg være med på å utvikle banebrytende teknologi, som for eksempel Åsgard Subsea kompresjon, samtidig som jeg skal levere på effektiv boring og prosjekter. Det er selvsagt motiverende å få en slik anerkjennelse, sier hun.

Les mer: – Dette er verdens mest innovative prosjekt

Ansvar for 300 milliarder kroner

Øvrum har arbeidet i Statoil siden 1982, og hun har hatt flere sentrale lederstillinger. I dag er hun konserndirektør med et globalt ansvar i Statoil for teknologi, forskning, anskaffelser, prosjekter og boring.

Antall ansatte i avdelingen er 5700, i tillegg til 1200 konsulenter. Hun er ansvarlig for en prosjektportefølje i gjennomføring på over 300 milliarder kroner.

Øvrum er utdannet sivilingeniør fra Norges Tekniske Høgskole (NTH) i Trondheim med spesialisering i teknisk fysikk.

Les mer:

Slik blir havbunnsfabrikken  

Tre plattformer har krenget i Norge det siste året  

Er dette den nye Statoil-sjefen?  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.