IT

Helium sørger for 6 terabyte lagring på 3,5 tommer

Rekordstor kapasitet i hermetisk lukkede heliumsharddisker.

I tillegg til rekordstor lagringsplass, skal harddisken ifølge HGST ha "49 prosent lavere forbruk av watt per terabyte".
I tillegg til rekordstor lagringsplass, skal harddisken ifølge HGST ha "49 prosent lavere forbruk av watt per terabyte". Bilde: Western Digital
4. nov. 2013 - 15:46
Vis mer

Helium har gjort svevende ballonger mulig. Nå skal det også sørge for mindre friksjon og høyere kapasitet på bevegelige harddisker.

Rekordkapasitet

Western Digital sitt datterselskap HGST annonserte mandag at de nå begynner å skipe ut sine helium-harddisker med en rekordkapasitet på 6 terabytes pakket sammen i en 3,5 tommers harddiskstasjon.

Takket være redusert friksjon har de nye harddiskene plass til syv magnetiske plater istedenfor fem. Flere plater sørger for større lagringsplass.

I tillegg til enorm lagringskapasitet, skal det i følge leverandøren være mer energieffektivt.

Harddisken er lettere enn andre harddisker i samme størrelse.

Selv om den ikke svever som en heliumballong, skal den likevel være 38 prosent lettere enn andre harddisker på markedet.

Les også: Piratkopieringen i Norge stuper

Væskekjøling

Kjølingen på de nye diskene være bedre egnet for væskekjøling. Det er nå er mulig fordi diskene skal være hermetisk lukkede gjennom HGSTs HelioSeal-plattform.

For nettselskaper som krever stor skylagringskapasitet skal diskene sørge for å få ned kostnadene gjennom å være energieffektive, ha bedre mulighet for kjøling og ta opp mindre plass per terabyte.

De har jobbet tett med store organisasjoner som Netflix, HP, Huawei og CERN, som alle jobber med krevende datamengder.

Harddisken er ennå ikke lagt ut for salg for forbrukermarkedet, så hvor mye dette vil koste for en privatperson er fortsatt uvisst.

Les også:

– Forbrukerne har all grunn til å glede seg. De får mer og betaler mindre

TEST: Med denne kan du hive ut dekoderen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.