ROMTURISME

Hamster overlevde romferd

En hamster i Japan har prøvd seg som romturist.

En hamster ble nylig sendt 23 kilometer opp i verdensrommet og var «ved godt mot» da den kom tilbake, ifølge selskapet som sendte den opp.
En hamster ble nylig sendt 23 kilometer opp i verdensrommet og var «ved godt mot» da den kom tilbake, ifølge selskapet som sendte den opp. Illustrasjonsfoto: Colourbox
27. juni 2022 - 07:15

Hamsteren ble skutt opp i stratosfæren i en luftballong, 23 kilometer over bakken i byen Miyakojima i Japan 9. juni. Den reiste i ballongen i en lufttett kabin som holdt samme lufttrykk og temperatur som på jorda.

Ballongen steg med en hastighet på 6,3 meter i sekundet. Under reisen ble det tatt bilder av hamsteren, da den ifølge opplysninger «så lengselsfullt ut av et vindu» 12 kilometer over jorda, melder Sky News.

Kameraet inne i kabinen viste også at hamsteren tok seg en blund mens ballongen steg til værs.

Da hamsteren kom tilbake, landet den i havet utenfor den japanske øya Miyako. Den ble raskt reddet opp fra bølgene og sies å være ved godt mot.

Oppskytningen ble utført av selskapet Iwatani Giken, som arbeider med å sende opp ballonger for turistreiser i stratosfæren.

De historiske romturistene om bord i Dragon-kapselen. Fra venstre: Jared Isaacman, Hayley Arceneaux, Chris Sembroski og Sian Proctor.
Les også

Historiske romturister har landet på jorda: – Det var en helsikes tur

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.