PROSJEKTER

Halden kommune varsler nye prosjekter for 380 millioner

Nå kommer det oppdrag for rundt 40 millioner på veier og parker.

(Illustrasjonsfoto)
(Illustrasjonsfoto) Foto: Franco Nadalin
15. apr. 2020 - 11:24

Bygg- og anleggsbransjen kan vente seg mange store oppdrag fra kommunen i månedene som kommer.

– Under hele koronaperioden har vi hatt fokus på at pågående prosjekter skal fortsette med samme aktivitet slik at involverte entreprenører i liten grad blir berørt. Dette ser ut til å fungere bra. Det er fortsatt bra trykk på prosjektene, sier enhetsleder kommunalteknikk Asle Berg i en nyhetsmelding.

At anleggsprosjektene går som normalt betyr at ulike entreprenører fortsatt er i aktivitet med vann- og avløpsarbeid på steder som Fisketorget, Knardal, Major Forbus gate, Glenne, Os og Stenrød på oppdrag fra Halden kommune.

– Det graves mange steder i kommunen vår for å sikre et godt og trygt vann- og avløpssystem for framtiden. Samtidig sikrer dette arbeidsplasser i en ellers vanskelig tid, sier Berg. 

Les også

Planlegging stopper ikke

Videre jobber kommunen med å få ut nye prosjekter i markedet.

– Jeg vet at bransjen er bekymret for at mye av planlegging og prosjektering skal stoppe opp som følge av koronasituasjonen og at det igjen vil gi manglende prosjekter utover i året. Det vil ikke bli situasjonen hos oss. Det jobbes iherdig fra ulike hjemmekontorer med å få lagt ut nye prosjekter i markedet. Bare innen vann- og avløp har vi nå 19 nye prosjekter som skal startes opp i 2020, og det er også andre anleggsjobber på vei, sier Asle Berg.

Les også

Nye prosjekter kommer

Ni nye prosjekter med oppgradering av vann og avløp vil komme ut i markedet før sommeren, mens ytterligere ti prosjekter vil komme etter sommeren. 

I tillegg skal det blant annet gjøres store investeringer på Halden havn, på Rokke avfallsanlegg, ved miljøstasjonene og ulike oppgraderinger tilknyttet kommunale veier. Dessuten skal det bygges nytt vannbehandlingsanlegg ved Asak. 

– Noe av det vi jobber med nå er å fremskynde asfaltprogrammet for 2021. Det skal behandles politisk, men vi legger opp til at vi skal kunne asfaltere for fem millioner kroner mer i 2020 enn vi opprinnelig planla. Det vil også kunne gi jobb til flere, sier Asle Berg.

Les også

Prosjekter for 380 millioner

En grov og foreløpig kalkyle viser at Halden kommune vil legge ut prosjekter for rundt 380 millioner kroner til bygg- og anleggsbransjen i løpet av 2020.

Kommunen planlegger å investere for rundt 40 millioner kroner i veier og parker i 2020.

Noe av det som skal gjøres:

  • ENØK-gatelys
  • Gangvei Vekterveien-Hov
  • Ladestasjoner
  • Oppgradering av bruer
  • Trafikksikkerhetstiltak
  • Anlegg for gående og syklende
  • Et strakstiltak med økning i asfaltprogrammet

 

Les også

 

 
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.