Konsulenthuset vokste med nærmere 13 prosent i fjor, mye takket være offentlige kontrakter.
Omsetningen endte på 838 millioner kroner, og det ga et resultat på 62 millioner kroner.
Trøkk
– Vi merket ikke så mye til den nedgangen i fjor, siden offentlige prosjekter ikke var spesielt påvirket av konjunkturen. Likevel merker vi mye mer "trøkk" i markedet i år, sier administrerende direktør Kjell Rusti hos Steria, som samlet journalister til den årlige pressemiddagen onsdag ettermiddag.
Reserve
Ved årsskiftet hadde selskapet en ordrereserve på over ett år. Og det stopper ikke der.
– Vi har fått flere prosjekter siden da. Eksisterende kunder vil ha mer, og vi vinner nye. Jeg venter meg en vekst i år som den vi hadde i fjor, mener Rusti.
På konsernbasis fikk franske Steria en omsetning på 13,5 milliarder kroner, vokste 3,8 prosent og endte på et overskudd på rundt én milliard kroner.
Resten av Europa har det ennå ganske tøft, spesielt i Storbritannia. Der har de stoppet en del prosjekter og reforhandlet mange av dem.
Store kontrakter
– Vi har hatt et godt år bak oss. Det var viktig for oss å vinne Forsvaret på nytt, og det gjorde vi med en verdi på minst 500 millioner kroner, sier Rusti.
Energi og transport
Her er et knippe med andre oppdrag Steria har sikret seg:
- En stor kontrakt på 100 millioner kroner for Statnett skal gi bedre kraftbalansering mellom brukerne og produsentene.
- Jernbaneverket har fått midler til å modernisere systemene, og her har Steria sikret seg en kontrakt på 500 millioner kroner.
- Det nyeste prosjektet er Autosys for Statens vegvesen som skal bruke 350 millioner kroner på å modernisere det nasjonale kjøretøy- og førerkortregisteret.
Les mer: Steria fikk Autosys
Hviler ikke
– Det er fint med suksess, men vi blir ikke arrogante og tar ingen ting for gitt. Vi investerer mye i arbeidet med å utvikle tilbud, poengterer Steria-sjefen.
Han ser likevel ingen umiddelbar ende på mulighetene i offentlig sektor.
– Jeg tror ikke veksten i offentlige investeringer vil vokse veldig lenge, men jeg er ikke redd for it-siden. Skal vi være et moderne velferdssamfunn, må vi fortsette å investere i gode offentlige løsninger.
Rekruttering
Mange oppdrag krever flere hoder, og selskapet har rekruttert over en lav sko.
– Vi har vokst netto med 100 medarbeidere og teller nå 535 hoder. Det fine er at all rekruttering har gått rett i prosjektene. Vi har så godt med prosjekter at vi må bruke underleverandører for å klare leveransene. Vi bruker en kombinasjon av de store konkurrentene våre og helt ned til enkeltpersoner, forklarer Rusti.
NTNU
Noen kommer direkte fra skolebenken.
– Vi har vært heldige med god respons fra NTNU, og rundt 20 av de nye i fjor kom herfra, sier direktøren.
Les også: Toppjobb for norsk it-sjef