BYGG

Goliat gir kjempekontrakt

DELVIS ELEKTRISK: Den flytende produksjonsenheten på Goliat-feltet skal delvis drives med strøm fra land. Nå har Siemens fått en kontrakt på 243 millioner kroner på å bygge kraftlinjer og trafostasjoner.
DELVIS ELEKTRISK: Den flytende produksjonsenheten på Goliat-feltet skal delvis drives med strøm fra land. Nå har Siemens fått en kontrakt på 243 millioner kroner på å bygge kraftlinjer og trafostasjoner. Bilde: Eni Norge AS/Sevan
Kjetil Malkenes Hovland
3. nov. 2010 - 08:46

I dag ble det kjent at Siemens skal bygge de forsyningslinjene som trengs på land for skaffe strøm til Goliat-feltet i Barentshavet.

Den flytende produksjonsenheten skal delvis forsynes med strøm fra land, men får også en gassturbin ombord: Les saken her

Avtalen mellom Eni Norge og Siemens har en verdi på 243 millioner kroner, og er Siemens' største kontrakt på dette området.

Les også: Kraftlinjer til fire milliarder kroner i Nord-Norge kan gjøre strømmen dyrere

Bygger transformatorstasjon

Siemens skal levere en ny transformatorstasjon nord for Hammerfest sentrum og en luftlinje derfra til den gamle Hammerfest transformatorstasjon. Selskapet skal i tillegg fjerne gamle kraftlinjer, bygge en kabel på land til Årresjåbukta og et underjordisk spleisehus. Her skal sjøkabelen til Goliat tilkobles.

Eni Norge

– Dette er en avtale av meget stor betydning for oss, og en av de mest omfattende vi har fått i vår over 100-årige historie i Norge, sier divisjonsdirektør Olav Rygvold i Siemens i en pressemelding.

Anleggene vil styrke strømforsyningen i Hammerfest. Arbeidet starter april 2011 og er i drift nærmere 2013.

Les også: Kontrakten på 7 milliarder kroner for å bygge selve produksjonsenheten gikk ut av landet

– Nybrottsarbeid

Goliat-enheten vil bli delvis drevet med kraft fra land, og dette reduserer CO2-utslippene fra gassturbinene om bord.

– Det er et nybrottsarbeid i stor målestokk å etablere en landbasert elektrifisering av plattformen på Goliat. Her er vi, sammen med Eni, pionerer og løsningen bidrar til en mer bærekraftig oljeproduksjon i nordområdene, sier Rygvold.

Siemens understreker at de kommer til å bruke mye lokal arbeidskraft.

Les også: Hva om terrorister sprengte Goliat? Det er tema for denne oljethrilleren

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.