INDUSTRI

Gjeninnfører løsning som ble vraket i 1963 – kutter 800.000 tonn CO₂

Yara lager en fjerdedel av verdens ammoniakk og står for ett av Norges største punktutslipp. Nå kutter de dampreformering av naturgass og går tilbake til elektrolyse av vann.

Fra venstre: Auke Lont, styreleder i Hegra og tidligere sjef for Statnett,  Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker, Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara og Christian Rynning Tønnessen, konsernsjef i Statkraft under lanseringenen av Hegra.
Fra venstre: Auke Lont, styreleder i Hegra og tidligere sjef for Statnett, Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker, Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara og Christian Rynning Tønnessen, konsernsjef i Statkraft under lanseringenen av Hegra. Foto: Joachim Seehusen
18. aug. 2021 - 12:00

Sammen med Statkraft og Aker Clean Hydrogen har Yara stiftet selskapet Hegra som står for Herøya grønn ammoniakk. Målet er å produsere 400.000 tonn ammoniakk i året. I dag brukes ammoniakk hovedsakelig til å produsere gjødsel. De tre selskapene har stor tro på ammoniakk som drivstoff for skip, og ser dette som et kommende kjempemarked. 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.