BOMPENGER

Frp vil ikke overholde bompengeavtalen

Føler seg ikke bundet av noen avtaler de gjorde sammen med regjeringen.

Frps transportpolitiske talsperson Morten Stordalen sier partiet ikke er bundet av bompengeavtalen etter at Frp gikk ut av regjering.
Frps transportpolitiske talsperson Morten Stordalen sier partiet ikke er bundet av bompengeavtalen etter at Frp gikk ut av regjering. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix
28. jan. 2020 - 08:38

Fremskrittspartiet vil ikke overholde bompengeavtalen, som partiet selv var med på å forhandle fram og som hindret en mulig regjeringskrise i august.

Transportpolitisk talsperson Morten Stordalen i Frp sier til Klassekampen at partiet ikke lenger står bak avtalen mellom de fire borgerlige partiene.

– Vi er ikke bundet av Granavolden eller noen avtaler med regjeringen. Vi tar det fra sak til sak, sier Stordalen etter Frps regjeringsexit forrige uke.

Arsenio Antonio Dominguez Velasco er generalsekretær i IMO fra 1. januar 2024 og valgt for fire år. Panamanaeren begynte i IMO i 2017.  Han har både maritim og juridisk utdannelse.
Les også

Miljøambisjoner for ny IMO-sjef

– Snor seg unna

Venstres Jon Gunnes viser til at avtalen er vedtatt i statsbudsjettet, og at Frp ikke har støtte til å gjøre nye vedtak for å endre på det.

– Det er litt overraskende hvordan de prøver å sno seg unna avtaler de har vært med på å lage, sier Gunnes, som sitter i transportkomiteen på Stortinget.

Frp truet i august med forlate regjeringen på grunn av et voksende folkelig opprør mot økte bompenger. Avtalen fra august innebærer at staten betaler en større andel av bymiljøpakkene, blant annet til kollektivtiltak, men med et krav om at bompengene måtte reduseres. Det ble også satt av 1,4 milliarder kroner årlig til å kutte bompenger utenfor byområdene.

– Det vil være klokt av regjeringen og den nye samferdselsministeren at de ikke reverserer bompengekutt, sier Stordalen til Klassekampen.

Bjørne Grimsrud, administrerende direktør Transportøkonomisk institutt, på Hauketo stasjon
Les også

Avviser Borten Moes storbykritikk: – De som bruker veiene i Oslo-området betaler mest bompenger

Vil ikke endre noe

Den ferske samferdselsminister Knut Arild Hareide fra KrF sier at han ikke har planer om å endre på det de fire ble enige om.

– Jeg har nok et litt mer avslappet forhold til bompenger enn det Frp har, men jeg er også opptatt av at bompengene ikke blir så høye at folk mister respekten for systemet, sa Hareide til NTB mandag.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) har lenge varslet at det blir andre prioriteringer når ny Nasjonal transportplan legges fram 22. mars. Her foran Statens vegvesens bygg i Oslo.
Les også

Vil kreve 100 milliarder i bompenger

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.