IT

Fra teledronning til skidronning

Berit Svendsen skal lede ski-VM i 2025

Berit Svendsen skal lede ski-VM i 2025. Det blir både ski, bærekraft og teknologi.
Berit Svendsen skal lede ski-VM i 2025. Det blir både ski, bærekraft og teknologi. Foto: Odd Richard Valmot
7. apr. 2022 - 17:00

Det er noen år siden Berit Svendsen var student ved NTH i Trondheim og ble sivilingeniør ved Institutt for datateknikk og telematikk. Etter en lang karriere som blant annet har omfattet teknologidirektør i Telenor og sjef for Telenor i Norge, skal hun om tre år lede ski-VM i sin gamle studieby.

Det var en forutsetning for å få jobben at dette skulle dreie seg om klima og teknologi. Det var selvfølgelig en innertier for Svendsen, som vi snakker med i dag.

Hun er nemlig proppfull av ideer som skal trekke publikum til arrangementene og om hvordan de kan få en best mulig opplevelse uten å belaste miljøet. Dette skal bli et køfritt arrangement med maksimalt utbytte og minimalt med irritasjoner. Det skal bli lett å få kjøpt mat og drikke og lett å resirkulere.

Utøverne skal presenteres for digitale modeller av terreng og bakker, slik at de kan forberede seg overalt i verden. Og når ski-VM pågår skal de helt lokale værmeldingene være særdeles nøyaktige.

Selv om konkurransen skal foregå i Granåsen, skal festen hver kveld foregå i byen. Transporten imellom skal blir særdeles knirkefri, og festen skal også være preget av hva teknologi kan gjøre for å optimalisere opplevelsen.

Nå vil ski-VM ha kontakt med gründere og andre med ideer som kan gjøre folkefesten enda bedre.

Teknisk sett: Moberg & Valmot

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

I et ellers utfordrende F-35-år for Lockheed Martin ble også noen viktige milepæler passert. Som da Belgias første F-35A ble levert 10. desember 2023.
Les også

Varsler ytterligere forsinkelse for oppgraderte F-35: – Bekymringsfullt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.