BYGG

Forsvarsbygg bygget i Østmarka i Oslo: Ulovlig, mener Bymiljøetaten

150 meter fra Lutvann leir, som er hovedkvarteret til Etterretningstjenesten og Heimevernet i Oslo, har Forsvarsbygg startet byggingen av en vei som kan være ulovlig.

150 meter fra Lutvann leir (på bildet), har Forsvarsbygg startet byggingen av en vei som kan være ulovlig.
150 meter fra Lutvann leir (på bildet), har Forsvarsbygg startet byggingen av en vei som kan være ulovlig. Foto: NTB

Veien ble oppdaget av tidligere styreleder for både Friluftsrådenes Landsforbund og Østmarkas Venner Steinar Saghaug, da han gikk tur i marka fredag, skriver Aftenposten.

Saghaug tok kontakt med Bymiljøetaten, som ikke hadde kjennskap til byggingen. Nå er arbeidet stanset.

– Vi har nå bedt Forsvarsbygg om å stoppe arbeidet, så skal vi få en klarhet i hva som skjer i løpet av mandag, sier seksjonssjef Eivind Johan Birkeland til avisen.

Han bekrefter samtidig at byggingen strider mot Markaloven.

Forsvarsbygg innrømmer at det er blitt gjort en feil.

– Fredag 10. mars ble vi gjort oppmerksomme på at det hadde blitt tilført masser til en midlertidig anleggsvei på cirka 50 meter på Oslo kommunes eiendom. Dette er ikke i henhold til avtalen med kommunen. Så snart feilen ble avdekket, kalte vi entreprenøren og kommunen inn til et møte, skriver prosjektsjef Odd Erik Martinsen i en epost til Aftenposten.

Ifølge Forsvarsbygg vil massene ikke føre til varig skade på miljøet eller naturen, og de vil sørge for at de tilførte massene blir fjernet, og at terrenget blir rehabilitert.

Les også

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.