T2

Forsterker med heftig teknologi

TEST: Onkyo A 9070.

Onkyo A 9070.
Onkyo A 9070. Bilde: Onkyo.
Håvard Holmedal
28. jan. 2013 - 19:07
Vis mer

Denne testen er en del av vår store test av Topp lydopplevelse til overkommelig pris .

Onkyo A 9070 er en stor og tung forsterker hvor de også har fått plass til et par digitale innganger for en CD-spiller eller nettverkspiller. Kjekt å ha!

Onkyo har gitt forsterkeren en del fikse løsninger for å sørge for at signalveien er så rett, ren og ubesudlet som mulig.

Lyd

Onkyo utmerker seg ved å ha en helt annen lydsignatur enn omtrent alle andre vi tester denne gangen.

Lydbildet ligger lenger bakover, og forsterkeren er nok det mange vil kalle litt ”laidback” og litt småforsiktig, men den har også en ro over det den gjør som er interessant, og som gjør at den likevel er temmelig tydelig på hva den gjør, og i stand til å holde instrumenter og lyder frem og få dem til å ”synes” godt.

Forsterkeren mangler kanskje litt av superoppløsningen vi har hørt fra andre, og jeg har litt følelsen av at den ikke helt klarer å ta skikkelig pause mellom de tetteste transientene.

Totalinntrykket er at forsterkeren er litt lite engasjerende, og den mangler litt liv, fart og spenning. Nå kan slike ting lett bli for mye, og vi har hatt nærkontakt med nok høyttalere som ville hatt godt av doktoreringen fra Onkyo sin side.

Likevel er dette en meget kapabel forsterker med mye overskudd og en nesten uvanlig ro, og som er bra utstyrt. Bruker du de digitale inngangene får du flyttet D/A-konverteringen inn på innsiden av forsterkeren med alle fordelene det gir.

TEST: Ekte hifi på hodet

Konklusjon

Onkyo er en bra forsterker selv om den ikke kommer helt opp til de beste. Oppløsningen og evne til å gjengi detaljer er det ikke noe å si på, men den mangler litt sting, entusiasme og engasjement.

Likevel er det mulig å få dette nydelig til med et par ekstra spillevillige høyttalere. En sterk firer!

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: Gode høyttalere for lite penger

Ekte highend-høyttalere på billigsalg

Disse får maks lyd ut av din iPhone  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.