ARKIVNYHETER

Første plussbygg i Tyskland

STORT: Wiconas testsenter i Tyskland bruker mindre energi enn det produserer.
STORT: Wiconas testsenter i Tyskland bruker mindre energi enn det produserer. Bilde: Ill.: Hydro
Mona StrandeMona StrandeJournalist
8. mai 2009 - 13:59

23. juni holdes en høytidelig åpningsseremoni i Bellenberg i Bayern. Da åpner Hydro Building Systems merkevare Wicona sitt testsenter for fasadeløsninger offisielt.

Mens det normale energiforbruket i gjennomsnitt er 180 kWh/m 2a i Tyskland, skal ikke testsenterets energiforbruk overskride 50 kWh/m2a. Det lave energiforbruket oppnås ved bruk av dobbeltfasader med integrerte løsninger for oppvarming, nedkjøling, ventilering og bruk av naturlig lys. I tillegg har bygget utstrakt integrering av solenergi. Faktisk produserer fasadens integrerte solcellepaneler hele 30.000 kWh/a. Testsenteret er også utstyrt med en grunnvannsbasert varmepumpe for oppvarming og nedkjøling.

Testsenteret er den første bygningen i verden hvor Hydro Building Systems fasadekonsept TEmotion er montert. Denne fasaden, som settes sammen av ulike elementer, har all teknologi integrert for å kunne være helt selvforsørget.

Gjennom fasaden styres dagslyset slik at det trenger lenger inn i bygningen ved behov, og dermed minimerer behovet for elektrisk belysning. Persiennene er plassert mellom ytre og indre fasade, hvor også ventilasjon, varme og kjøling er integrert. Kunstig belysning simulerer dagslyset, noe som skal gjøre de ansatte mer opplagt, og det er solcellene som tilfører energi til fasadens funksjoner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.