KLIMA

FN-sjefen: Klimatoppmøtet må ha full utfasing av fossil energi som mål

Klimakonferansen COP28 i Dubai må ha som mål å sørge for fullstendig utfasing av fossile energikilder, sier FNs generalsekretær António Guterres. 

FNs generalsekretær António Guterres, som i forrige uke var på besøk i Antarktis, sier klimatoppmøtets mål må være å sørge for full utfasing av fossile energikilder.
FNs generalsekretær António Guterres, som i forrige uke var på besøk i Antarktis, sier klimatoppmøtets mål må være å sørge for full utfasing av fossile energikilder. Foto: Jorge Saenz / AP / NTB
30. nov. 2023 - 07:45

Han advarer i et intervju med AFP i forkant av klimatoppmøtets start om «full katastrofe» for menneskeheten dersom det ikke blir gjort noe.

– Jeg er selvsagt sterkt i favør av en formulering som omfatter utfasing, også innenfor en overkommelig tidsramme, sa Guterres til nyhetsbyrået før han satte seg på flyet med kurs for Dubai, der den to uker lange FN-konferansen starter torsdag.

Vis mer
«Det er viktig å informere deg om bakgrunnen for og innholdet i Norges tilnærming til havbunnsmineraler for å unngå misforståelser», skriver statsminister Jonas Gahr Støre til Ursula von der Leyen, som er EU-kommisjonens president. Nå skal EU-parlamentet vedta en resolusjon om norske havbunnsmineraler.
Les også

Skeptiske til norske planer: EU-parlamentet vedtar resolusjon om norske havbunnsmineraler

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.