PROSJEKTER

Fire vil bygge ny gang- og sykkelvei i Gjøvik til rundt 30 millioner

En kilometer med ny gang- og sykkelvei er på gang.

Hans Mustads gate i Gjøvik. Her blir det ny løsning med gang- og sykkelvei.
Hans Mustads gate i Gjøvik. Her blir det ny løsning med gang- og sykkelvei. Foto: Google Maps
14. aug. 2019 - 11:25

Fire entreprenører ønsker å bygge ut fylkesveg 172 Hans Mustads gate som prioritert trafikkåre for gående og syklende i Gjøvik . Det var klart da tilbudsfristen nylig gikk ut.

Dette er de interesserte:

Entreprenør Tilbudssum i mill. kr. eks. mva.
Gjerdalen 27,7
Brødrene Gudbrandsen 29,8
Gjøvik Graveservice 31,2
Dokka Entreprenør 32,6

For å øke trafikksikkerheten for fotgjengere og syklister, skal det bygges helt ny gang- og sykkelvei gjennom Hans Mustads gate og rundt 160 meter videre inn i Marcus Thranes gate, forteller Statens Vegvesen i en pressemelding.

Det er strekning på totalt 1075 meter. Det blir egne felt for gående og egne felt for syklende. 

– Hans Mustads gate er en egnet trasé for sykling gjennom byen. Gjøvik skole ligger i Hans Mustads gate, og det er viktig å gjøre det tryggere å gå og sykle til skolen, både fra nord og sør, sier prosjektleder Vidar Øfstaas i Statens vegvesen i meldingen.

Inkludert i prosjektet er også bygging av en inntil fire meter høy og 50 meter lang betongmur langs Hans Mustads gate mot Røverdalen.

Bygging langs Raufossvegen utsatt

Opprinnelig skulle også ombygging av omkring 300 meter av gang- og sykkelveien langs fylkesvei 172 Raufossvegen vært en del av byggeprosjektet.

Men pengene som Statens vegvesen har til disposisjon nå strekker ikke til. Dermed er denne delen foreløpig tatt ut av prosjektet.

– Vi ønsker å prioritere tiltak i nord, der det er størst behov for å få økt trafikksikkerheten for fotgjengere og syklister. Derfor er det strekningen langs Raufossvegen i sør, som vi nå tar ut, sier Vidar Øfstaas.

Bygging i Hans Mustads gate i 13 måneder

– Vi er fornøyd med antall tilbud, sier prosjektleder Øfstaas.

– Nå skal vi gå gjennom tilbudene og vurdere tilbydernes kvalifikasjoner og sjekke nødvendig dokumentasjon. Ellers er det laveste bud som er avgjørende.

Arbeidet med gang- og sykkelveien i Hans Mustads gate i Gjøvik starter i september og skal være ferdig i midten av oktober 2020.

– Arbeidene vil, naturlig nok, medføre ulemper for beboere og trafikanter i Gjøvik by. Det er litt for tidlig i prosessen å si noe nøyaktig om tidspunktene for stengeperioder og omkjøring, men dette vil vi komme tilbake til, sier prosjektleder Øfstaas i Vegvesenet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.