PROSJEKTER

Tre utenlandske og bare en norsk entreprenør med i konkurransen om E6 Ulsberg-Vindåsliene

Kontrakten har en antatt verdi på 2,6 milliarder kroner.

22. mai 2019 - 18:43

Fire søkere går videre i konkurransen om å bygge ny E6 mellom Ulsberg og Vindåsliene for Nye Veier. Kontrakten har en antatt verdi på 2,6 milliarder kroner eks. mva, heter det i en pressemelding fra Nye Veier.

Nye Veier lyste ut kontrakten i mars i år.

Seks søkte om kvalifisering

Det var seks totalentreprenører som søkte om å bli prekvalifisert. Fire av dem går videre i konkurransen om å bygge E6 fra Ulsberg til Vindåsliene i Trøndelag. De fire er:

  • Acciona Construcción, S.A. (Spania) med COWI og Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial, S.A.
  • AF Gruppen Norge med Norconsult
  • FCC Construcción, S.A. (Spania) med Rambøll Norge
  • Joint venture Salini Impregilo/ Pizzarotti, Salini Impregilo S.p.A og Impresa Pizzarotti & C. S.p.A (Italia) med SWS Engineering S.p.A

Tilbyderne har gjennomgått en prekvalifisering i henhold til Nye Veiers kvalifikasjonskriterier for konkurransen. Som beskrevet i utlysningen skal Nye Veier gå videre med fire tilbydere inn i tilbudsfasen. Tilbyderne er derfor rangert ut fra sine referanseprosjekter, heter det i meldingen fra Nye Veier.

– Vi har sett på innholdet i disse prosjektene og vurdert deres relevans for Ulsberg-Vindåsliene. Det omfatter blant annet arbeid med lange tunneler, broer, og flytting av store mengder masse langs et relativt stort geografisk område. De firmaene som går videre i konkurransen scoret godt på disse punktene, sier Johan Arnt Vatnan, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Trøndelag, i meldingen.

25 kilometer vei

Strekningen er 25 kilometer lang og går stort sett i jomfruelig terreng. Prosjektet inkluderer to tunneler, Ulsbergtunnelen (1,3 kilometer) og Vindåslitunnelen (2 kilometer) samt flere bruer og betongkonstruksjoner.

Kontrakten har en antatt verdi på cirka 2,6 milliarder kroner eks. mva. og skal endelig fastsettes etter utvikling og optimalisering av prosjektet i samhandling mellom entreprenør, rådgiver og byggherre.

Planen er å signere kontrakt med valgt entreprenør og rådgiver i november.

Planlagt byggestart er medio 2020, og den nye motorveien skal være klar til bruk i 2023.

Administrerende direktør i Nye Veier, Ingrid Dahl Hovland, er godt fornøyd med deltakelsen i prekvalifiseringen og at det blir god konkurranse om prosjektet med solide entreprenører når selve tilbudsfasen nå startes, står det i meldingen.

Alle søkerne oppfylte kravene til prekvalifikasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.