KARRIERE

Ferske tall: Ny stor nedgang i arbeidsledigheten for ingeniører

Ikke siden mai 2014 har den vært lavere.

Det går bedre i norsk oljeindustri om dagen, noe som også viser igjen i ledighetstallene for ingeniører. Det er mye takket være store utbyggingsprosjekt som Johan Sverdrup og Johan Castberg. Her fra verftet til Kværner som nyter godt av de to prosjektene.
Det går bedre i norsk oljeindustri om dagen, noe som også viser igjen i ledighetstallene for ingeniører. Det er mye takket være store utbyggingsprosjekt som Johan Sverdrup og Johan Castberg. Her fra verftet til Kværner som nyter godt av de to prosjektene. Illustrasjon: Øyvind Hjelmen/Kværner/Ina Steen Andersen
Ina AndersenIna AndersenJournalist
3. mai 2019 - 10:38

Ved utgangen av april er det registrert 3387 arbeidsledige innen ingeniør- og ikt-fag i Navs registre, viser ferske tall. Det er en nedgang på i underkant av 300 bare den siste måneden. 

Det er det laveste antallet siden mai 2014. Vi må altså tilbake nesten fem år, for å finne tilsvarende tall. 

Det var på vårparten i 2014 at arbeidsledigheten blant ingeniører begynte øke, som følge av kostnadskutt i oljebransjen. Dermed er nesten hele økningen i ledighet som kom som følge av oljekrisen, nå et tilbakelagt kapittel. 

32 prosent færre ledige på ett år

Da oljekrisen satt inn var det innen ingeniør- og ikt-fag arbeidsledigheten økte mest fra år til år. På samme måte er det nå yrkesgruppen som har størst nedgang. 

Fra april i fjor til april i år er nedgangen på 32 prosent, som tilsvarer 1581 færre i statistikken til Nav. 

– Ledigheten har nå falt i mer enn to år, og nedgangen fortsatte i april. Det er i Trøndelag og blant ingeniører og ikt-medarbeidere at ledigheten har falt mest den siste måneden, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng, i meldingen fra Nav.

Ledigheten for ingeniør- og ikt-fag ligger nå på 1,2 prosent, ned fra 1,8 prosent for ett år siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.