BYGG

Fengsles for kjøp av svart arbeid

MÅ BETALE: Stavanger-mannen engasjerte et byggefirma til å fikse hytta si, og betalte svart. Nå må han i fengsel.
MÅ BETALE: Stavanger-mannen engasjerte et byggefirma til å fikse hytta si, og betalte svart. Nå må han i fengsel. Bilde: Martin Kierstein
Mona StrandeMona StrandeJournalist
12. apr. 2010 - 08:42

En 43 år gammel mann fra Stavanger er dømt for medvirkning til svart arbeid etter å ha kjøpt svarte tjenester i forbindelse med byggearbeid på hytta si.

Han må i fengsel i 21 dager.

Først 60 dager

Stavanger tingrett dømte først mannen til 60 dagers fengsel og 80.000 kroner i bot. Påtalemyndigheten anket dommen for å få en kortere fengselsstraff, men anken ble forkastet av Gulating lagmannsrett.

Påtalemyndigheten anket lagmannsrettens dom videre til Høyesterett, og det er Høyesterett som nå altså har dømt 43-åringen til 21 dagers ubetinget fengsel.

Høyesterett slår dermed fast at kjøpere av svarte tjenester kan risikere fengselstraff.

BNL fornøyd

– Det er viktig å komme svart arbeid til livs. Svart økonomi er en trussel mot ethvert velordnet samfunn, er kriminelt og trekker uønskede aktører til næringen, sier administrerende direktør Ketil Lyng i BNL i en pressemelding.

– For næringens omdømme er det viktig at vi får så mange virkemidler som mulig for å komme dette til livs og Høyesteretts dom er en viktig del av dette, understreker han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.