BYGG

Fem selskaper kjemper om å få bygge Regjeringskvartalet

Statsbygg har smalnet nåløyet.

Det er tre oppdrag som er i spill i denne omgang: H-blokka, kjelleranlegget og energiforsyningen til det nye regjeringskvartalet.
Det er tre oppdrag som er i spill i denne omgang: H-blokka, kjelleranlegget og energiforsyningen til det nye regjeringskvartalet. Illustrasjon: Team Urbis
Knut BjørheimKnut BjørheimJournalist
28. mai 2019 - 09:38

 

Statsbygg har gjennomført kvalifisering i de tre første konkurransene for bygging av nytt regjeringskvartal. Totalt er fem firmaer kvalifisert til å levere tilbud, fremkommer av en pressemelding, som vi gjengir her.

Fram til nå har det dreiet seg om planlegging, utvikling og riving, men nå er Statsbygg i ferd med å gjennomføre tre konkurranser for bygging av nytt regjeringskvartal. Det dreier seg om bygging av kjeller, rehabilitering av H-blokken og bygging av energiforsyningsløsning.

Nytt regjeringskvartal, Y-blokka , H-blokka, regjeringsbygg, Statsbygg. TU.no, TSJ 16072019
Les også

Nytt regjeringskvartal: Skanska, AF-gruppen og Veidekke får millardkontrakter

Fire firmaer er med videre i konkurransen om H-blokken, tre om kjeller og to om energiforsyning. Noen entreprenører er med i flere konkurranser, så totalt sett er fem firmaer kvalifisert til å levere tilbud.

H-blokken

H-blokken skal rehabiliteres til et velfungerende kontorbygg for cirka 480 ansatte og ytterligere 90 ansatte til Statsministerens kontor (SMK), i et fire etasjes påbygg på toppen. Entreprise «K202 H-blokken» omfatter i tillegg til rehabilitering av bygget og påbygg av fire nye etasjer, også refundamentering av bygget samt at alle tekniske anlegg skal skiftes ut.

Følgende entreprenører er kvalifisert og invitert til å levere tilbud:

• AF-gruppen
• Hent
• Skanska
• Veidekke

Kjelleren

Alle byggene i nytt regjeringskvartal skal bindes sammen av en felles kjellerløsning som skal inneholde tekniske anlegg, kjørearealer, parkering samt driftsfunksjoner og arealer for vare- og avfallshåndtering. Entreprise «K201 Kjeller» omfatter ca. 25.000 kvm komplett kjeller inkludert graving, fundamentering, råbygg, innredning og teknisk installasjoner.

Følgende entreprenører er kvalifisert og invitert til å levere tilbud:

• AF-gruppen
• NCC
• Veidekke

Energiforsyning

Sjøvann skal benyttes som energikilde for oppvarming og kjøling av nytt regjeringskvartal. Entreprise «K601 Energiforsyning» omfatter arbeider for å gjennomføre dette, herunder adkomsttunnel fra Akershusstranda, berghall med pumpestasjon, tekniske anlegg og rørinstallasjoner samt rørtrase mellom pumpestasjon og nytt regjeringskvartal.

Følgende entreprenører er kvalifisert og invitert til å levere tilbud:

• AF-gruppen
• Skanska

Kontraktene skal gjennomføres i samspill mellom den valgte entreprenør, Statsbygg som byggherre og prosjekterende arkitekter og ingeniører. I det ligger det at entreprenøren kontraheres før prosjektet er ferdig utviklet, og at de tar del i utviklingen og planleggingen av prosjektet som de andre involverte. Byggestart forutsetter Stortingets godkjennelse.

Brenselceller lager elektrisk energi til framdrift av skip. Nå støtter Enova både produksjon av hydrogen og rederier som vil investere i skip med brenselceller.
Les også

Løser høna-og-egget-problem: Gir hydrogen­produksjon over 1 milliard

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.