KARRIERE

Færre ingeniører er arbeidsledige

Nedgang på 30 prosent det siste året. 

Det er i august 3264 arbeidsledige innen ingeniør- og ikt-fag registrert hos Nav, som er en nedgang på rundt 140 fra forrige måned.
Det er i august 3264 arbeidsledige innen ingeniør- og ikt-fag registrert hos Nav, som er en nedgang på rundt 140 fra forrige måned. Illustrasjon: Ina Andersen
Ina AndersenIna AndersenJournalist
30. aug. 2019 - 10:38

Kurven for ledighet innen ingeniør- og ikt-fag fortsetter nedover. Ved utgangen av august viser ferske tall fra Nav at det er 3264 ledige registrert hos dem. Det er en nedgang på 142 personer den siste måneden. 

Sammenlignet med august for ett år siden har ledigheten blitt redusert med hele 1404 personer, en nedgang på 30 prosent.

Dermed er ingeniør- og ikt-fag fortsatt den gruppen som har størst nedgang i ledigheten.

Huff, skal du ta bilde her? Rekkverket flasser jo maling! Rådmann Anne Kirsti Johnsen i Rømskog kommune har stort sett kontroll på vedlikeholdet, men rekkverket på kommunehuset trenger maling.
Les også

I denne lille kommunen jobber det ikke én eneste ingeniør: Kjøper inn nesten alt

1,1 prosent

Arbeidsledigheten for ingeniører ligger nå på 1,1 prosent av arbeidsstyrken. Ned fra 1,7 prosent for ett år siden. For alle yrkesgrupper samlet ligger ledigheten på 2,2 prosent. 

Forrige måned økte ledigheten noe, men det er en vanlig sesongvariasjon for juli. Oppgangen er ikke helt tatt igjen i august.

Ser vi bort i fra juni i år, hvor det var cirka 100 færre ledige enn nå, må vi tilbake til før januar 2014 for å finne lavere tall. Med andre ord før oljekrisen startet, med de virkningene det fikk for arbeidsmarkedet.

Anlegg Øst Entreprenør i gang med erosjonssikring av Ådalselva langs E16 nord for Hønefoss.
Les også

Sikrer E16-område: Håper å være ferdig før vårflommen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.