KLIMA

EU på klimatoppmøtet: – Kan ikke la 1,5-gradersmålet dø

EUs klimakommissær Frans Timmermans sier det er uakseptabelt å droppe 1,5-gradersmålet selv om klimaforhandlingene på COP27 ikke går etter planen.

EUs klimakommissær Frans Timmermans sier det er uakseptabelt å la 1,5-gradersmålet fra Parisavtalen dø under årets klimatoppmøte i Sharm el-Sheikh.
EUs klimakommissær Frans Timmermans sier det er uakseptabelt å la 1,5-gradersmålet fra Parisavtalen dø under årets klimatoppmøte i Sharm el-Sheikh. Foto: AP/NTB
19. nov. 2022 - 10:43

– Vi kan ikke akseptere at målet om 1,5 grader dør her og i dag, skriver Timmermans på Twitter lørdag formiddag.

– EU er samlet i våre ambisjoner om å bevege oss fram og bygge videre på det vi ble enige om i Glasgow, skriver Timmermanns, med henvisning til fjorårets klimatoppmøte i Skottland.

Norges klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) sa fredag at det siste forslaget til en avtale i Egypt ikke er nok til å nå 1,5-gradersmålet, som ble fastsatt i Parisavtalen i 2015.

Det går ut på at verdens land skal strekke seg for å holde den globale oppvarmingen godt under 2 grader, og helst ned mot 1,5 grader.

COP27 skulle etter planene avsluttes i Sharm el-Sheikh i Egypt fredag, men går på overtid som følge av manglende enighet blant delegatene.

Politiet på stedet under rivingen av Tretten bru 19. august 2022.
Les også

Regjeringen vil ta regningen for brukollapsen på Tretten

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.