SOLENERGI

Equinor investerer rundt en halv milliard i argentinsk solenergiprosjekt

Scatec Solar kjøper resten av solparken.

Equinor satser på solenergiprosjektet Guanizul 2A i Argentina.
Equinor satser på solenergiprosjektet Guanizul 2A i Argentina.
Equinor (tidligere Statoil) går inn med nærmere 77 millioner dollar i eierandeler og lån i det argentinske solenergiprosjektet Guanizul 2A.
 

Equinor kjøper seg inn med 50 prosent eierandel, mens den uavhengige norske solenergiprodusenten Scatec Solar kjøper den resterende halvparten, opplyser Equinor.

Investeringene for prosjektet er anslått til 95 millioner dollar og skal finansieres med 40 prosent egenkapital fra de to eierne samt med 60 prosent gjennom et mellomfinansieringslån fra Equinor, noe som tilsvarer totalt nærmere 77 millioner dollar i investeringer og lån.

Modent prosjekt

– Vi er fornøyde med å ha sikret oss denne muligheten. Vi går inn i et fornybarmarked med vekstpotensial gjennom et modent og avansert solenergiprosjekt, sier konserndirektør Irene Rummelhoff i Nye Energiløsninger i Equinor.

Solenergiprosjektet vil gi 117 megawatt og gi strøm til rundt 80.000 husstander i San Juan-regionen i Argentina.

Den endelige investeringsbeslutningen forventes senere i 2018, med mulig produksjonsstart mot slutten av 2019. Argentina er det tredje største kraftmarkedet i Latin-Amerika, og har ambisjon om at 20 prosent av elektrisiteten skal komme fra fornybare kilder innen 2025, opplyser Equinor i en pressemelding.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.