OLJE OG GASS

Equinor kjøper servicetjenester for 30 milliarder kroner

Se hele listen.

Grane-plattformen i Nordsjøen.
Grane-plattformen i Nordsjøen. Foto: Equinor
18. juni 2018 - 09:24
Equinor har inngått servicekontrakter verdt 30 milliarder kroner for integrerte bore- og brønntjenester med Baker Hughes, Halliburton og Schlumberger, melder selskapet i en pressemelding.
 

Kontraktene omfatter så å si alle Equinor-opererte felt på norsk sokkel, og har i utgangspunktet en varighet på fire år, opplyser selskapet, som nylig byttet navn fra Statoil. I tillegg kommer opsjoner på fem ganger to år.

Kontraktene har en beregnet verdi på 30 milliarder kroner, og er de største Equinor/Statoil har tildelt noen gang innen bore- og brønnservice, ifølge direktør Pål Eitrheim for anskaffelser.

Sysselsetter 2000

Hensikten med integrerte bore- og brønntjenester er å tydeliggjøre roller og ansvar. Det betyr færre grensesnitt og et mer rendyrket ansvar, hvor formålet er bedre flyt i planlegging og gjennomføring av operasjonene mellom de ulike bidragsyterne, opplyser Equinor.

De nye kontraktene vil sysselsette om lag 2000 personer, fordelt på 17 faste plattformer og åtte mobile rigger. 

De erstatter dagens servicekontrakter som utløper 31. august. Kontraktene legger opp til nye måter å samarbeide på, der serviceleverandørene får større ansvar for tjenester enn tidligere.

Støtte fra land blir essensielt i gjennomføringen av integrerte operasjoner. For mobile enheter vil servicekontraktene være knyttet til rigg i stedet for de enkelte lisensene.

Kontraktene inkluderer følgende tjenester for brønnkonstruksjon:

Hele listen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.