ENERGI

Equinor investerer i regnskog for å bøte på CO2-utslipp

Vil bruk opp til 84 millioner kroner hvert år.

Konsernsjef Eldar Sætre i Equinor, statsminister Erna Solberg og klimasjef Patricia Espinosa i FN på Equinors høstkonferanse på Det Norske Teatret i Oslo tirsdag. Equinor har i dag annonsert at de er klar til å investere i regnskog som et supplement til tiltak for en redusere egne utslipp.
Konsernsjef Eldar Sætre i Equinor, statsminister Erna Solberg og klimasjef Patricia Espinosa i FN på Equinors høstkonferanse på Det Norske Teatret i Oslo tirsdag. Equinor har i dag annonsert at de er klar til å investere i regnskog som et supplement til tiltak for en redusere egne utslipp. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix

Energiselskapet Equinor satser på klima og vil bruke opp til 84 millioner kroner årlig på bevaring av regnskog.

– De viktigste klimatiltakene for Equinor vil fortsatt være å redusere utslippene fra vår produksjon av olje og gass, og betydelig vekst innen fornybar energi. Men for å begrense de menneskeskapte klimaendringene må vi alle gjøre mer, sier konsernsjef Eldar Sætre i Equinor, som sier satsingen sannsynligvis begynner i løpet av 2019.

Equinor vil kutte like mye utslipp fra redusert avskoging tilsvarende det selskapet i dag slipper ut i områder der de verken må betale CO2-avgifter eller omfattes av et kvotesystem, ifølge E24. Equinors samlede CO2-utslipp fra egenoperert virksomhet lå i fjor på 14,9 millioner tonn. En million tonn skal kuttes, noe som vil tilsvare mellom 42 og 84 millioner kroner årlig.

Erna Solberg roser klimatiltaket

Kunngjøringen av satsingen skjedde i forbindelse med Equinors høstkonferanse i Oslo tirsdag formiddag. Til stede var også statsminister Erna Solberg (H) og klimasjef Patricia Espinosa i FN.

– Jeg ønsker å takke Equinor for de gode nyhetene denne morgenen. Jeg roser dere for dette initiativet og så håper jeg andre selskaper følger deres eksempel. Vi må alle trappe opp klimatiltakene våre om vi skal kunne klare å nå målene fra Parisavtalen, sa statsministeren i sin tale på konferansen.

Norge har støttet kampen mot avskoging siden 2008, med rundt 23 milliarder kroner, og skal fortsette dette arbeidet fram mot 2030.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.