ENERGI

Equinor innleder samarbeid med U.S. Steel om hydrogen og karbonfangst

Equinor har undertegnet en intensjonsavtale med amerikanske U.S. Steel om å utforske mulighetene for karbonfangst i tre amerikanske stater.

Equinor har undertegnet en intensjonsavtale med amerikanske U.S. Steel. om karbonfangst. Satsingen vil skje i Appalachene.
Equinor har undertegnet en intensjonsavtale med amerikanske U.S. Steel. om karbonfangst. Satsingen vil skje i Appalachene. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
30. juni 2021 - 07:10

U.S. Steel er blant verdens største stålprodusenter og har store industrianlegg i delstatene Ohio, West Virginia og Pennsylvania. I går inngikk selskapet en intensjonsavtale med Equinor hvor de sammen skal se på mulighetene for karbonfangst (CCS) og hydrogenutvikling.

Satsingen vil skje i Appalachene og vil ifølge U.S. Steel være et viktig bidrag mot et nullutslipp innen 2050 i USA.

– En vellykket utvikling av hydrogen- og CSS-teknologi i dette fjellområdet vil kreve investeringer, samarbeid og utvikling på tvers av politiske og oppfattede barrierer, sier direktør for strategi og bærekraft Richard Fruehauf i en pressemelding fra U.S. Steel.

– En hydrogen- og CO2-hub i Appalachene, hvor man bruker regionens reserver av naturgass og samtidig fanger og trygt lagrer utslippene, vil være et viktig verktøy for å møte ambisjonene fra den nasjonale industrien i USA om å nå målene om nullutslipp, sier Chris Golden, Equinors landsjef for USA, på selskapets hjemmesider.

Lasteskipet Rubymar sank i helgen og ligger nå på grunt vann i Rødehavet.
Les også

– Dette er en ny tragedie

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.