BYGG

Byggebransjen får egen pris på årets Norwegian Tech Awards

Nytt av året er egen byggpris. Du kan fortsatt sende inn forslag til kandidater.

Norwegian Tech Awards arrangeres på Oslo Militære Samfund 28. november 2018.
Norwegian Tech Awards arrangeres på Oslo Militære Samfund 28. november 2018. Montasje: TU Event
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
10. okt. 2018 - 15:45

Den årlige teknologiprisutdelingen Norwegian Tech Awards, som vil deles ut på Oslo Militære Samfund 28. november, nærmer seg.

I fjor var det Thermo Fisher Scientific som vant hovedprisen Norwegian Tech Award 2017. I tillegg deles prisene «Årets teknologileder» og en hederspris ut.

Nytt av året er en egen byggpris.

Etter å ha vært først ute blant flere nye nisjesider på tu.no i mai i år, er vi i TU Bygg stolte av at prisutdelingen for første gang vil inneholde prisen «Building and Construction».

Internasjonal relevans

Jan M. Moberg, adm.dir og ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad. <i>Foto:  Eirik Helland Urke</i>
Jan M. Moberg, adm.dir og ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad. Foto:  Eirik Helland Urke
Vis mer

– Det skjer så mye spennende innenfor norsk bygg- og eiendomsbransje at de må ha sin egen pris. De siste årene har vist at norske miljøer har løsninger også for det internasjonale markedet. Det er også et poeng at denne prisen er engelskspråklig, fordi at selskapene må få kunne profilere seg internasjonalt, sier Jan M. Moberg, administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad Media.

Teknisk Ukeblads lesere og en fagjury skal avgjøre hvem som fortjener prisene.

Send inn forslag

Med de nye prisene er fristen for å foreslå kandidater flyttet til søndag 14. oktober 2018 kl 23:59. Forslag sendes på epost til techawards@tu.no. Legg ved en kort og beskrivelse og begrunnelse.

Kriteriene er som følger:

Kandidatene skal representere en god teknologisk løsning, prosjekt eller gjennombrudd på en forretningsmessig eller et samfunnsmessig problem eller utfordring.

Det hjelper ikke med bare gode idéer. Du må ha lykkes — enten med et teknisk gjennombrudd eller, eller kommersielt. 

– Vi mener at både aktører innenfor alt fra arkitektur, entreprenører, leverandører og teknologibedrifter kan kvalifisere til denne prisen. Norge har mye å by på, også innen denne sektoren, sier Moberg.

Seks kandidater til hovedprisen «Norwegian Tech Award» plukkes ut til en finale, og disse vil presentere sitt kandidatur for juryen og publikum på arrangementet.

Keramiker Geir Tokle har laget det nye troféet til Norwegian Tech Awards. Det er laget i leire, brent, slipt og forgylt. Det skal plasseres på en metallplate med navn på vinneren. <i>Foto:  Tore Stensvold</i>
Keramiker Geir Tokle har laget det nye troféet til Norwegian Tech Awards. Det er laget i leire, brent, slipt og forgylt. Det skal plasseres på en metallplate med navn på vinneren. Foto:  Tore Stensvold
Seksjonssjef i RME Torfinn Jonassen står fast på at ny nettleie var viktig, men han har selv ikke sanntidsmåler hjemme.
Les også

Advarer mot sanntidsmålere: – Tech-nerder med god økonomi får sette standarden

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.