PROSJEKTER

E6: Tre har meldt seg på i kampen om å få bygge ny Grøndalselv bru

Bertelsen & Garpestad, Peab og Consto.

Grøndalselv bru.
Grøndalselv bru. Foto: Statens vegvesen
13. apr. 2022 - 10:14

Den nye kontrakten på strekningen E6 Fjerdingen-Grøndalselv i nordre Trøndelag heter K3 Ny Grønndalselv bru og handler om ny bru og tilstøtende vei.

Det er en konkurranse med prekvalifisering, og ved påmeldingsfristens utløp (12. april, ikke 7. april, som tidligere meldt) var det tre tilbydere som har meldt seg.

– Det er Bertelsen og Garpestad, Peab og Consto. Alle har med seg støtte, men vi velger å ikke si noe mer om disse nå, da tilbudene bare så vidt er sett på, skriver prosjektleder Harald Johnsen i en epost til Veier24.

Prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen. <i>Foto:  Statens vegvesen</i>
Prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen. Foto:  Statens vegvesen

– Det vil nå bli en prosess for å se til at disse aktørene er kvalifiserte, før det er ventet at vi sender invitasjon til selve konkurransen rundt månedsskiftet april/mai. Deltakelsen var ikke så bra som vi hadde håpet, totalentrepriser i dette skiktet er kanskje krevende? skriver han.

I kontrakten K3 Ny Grønndalselv bru handler det om ny bru og tilstøtende vei.

Dessuten skal tre strekninger av E6 utvides i bredden, og det skal bli nytt rekkverk og ny kantdrager på to bruer på strekningen Skavmoen-Trones. I tillegg er det en opsjon: Bygging og eventuell  prosjektering av ny Tromselv bru.

Entreprenøren skal prosjektere ny Grøndalselv bru med tilstøtende E6 og
lokalveier. Byggherren utfører i egen regi nødvendig tegningsgrunnlag for breddeutvidelsene og utskifting av rekkverk og kantdrager på de to bruene.

E6 Fjerdingen-Grøndalselv ligger i Grong og Namsskogan kommuner i Trøndelag. Strekningen er totalt rundt 11 kilometer lang.

Tidligere er konkurransene om K1 Fjerdingelvbrua med tilstøtende vei og K2
Fjerdingen-Grøndalselv gjennomført. K1 er ferdig bygd, mens K2 har anleggsstart i midten av 2022 og vil gå fram til 2024.

Den nye brua over Reisaelva i Nordreisa skal skyves på plass over elva når den er klar.
Les også

Denne brua skal først bygges på en fotballbane

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.