PODKAST

Digitalisering gjør gjødselen mer effektiv

Vi snakker med partnersjef i Yara, Pål Øystein Stormorken.

Gjest: Partnersjef i Yara, Pål Øystein Stormorken.
Gjest: Partnersjef i Yara, Pål Øystein Stormorken.

Hele samfunnet blir påvirket av digitalisering - også landbruket. Yara jobber nå for å informere om hva IT kan gjøre for produktene de selger, i alle de 165 landene selskapet er representert i.

Alle jorder er forskjellige. De har ulike krav til gjødsling, både når det gjelder hvor mye og når det skal gjødsles. Yara bruker satellittdata, værdata og jordprøver for å beregne akkurat hvor mye gjødsel som bør tilføres den jorda det er snakk om. Resultatet er større avlinger, mindre overgjødsling og mindre avrenning av verdifulle nitrater som blir til forurensing når de ikke gjør nytte for seg i åkeren.

I dag snakker vi med partnersjef i Yara, Pål Øystein Stormorken, om selskapets omfattende satsing på ny teknologi.

Podcasten Teknisk Sett 

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podcast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Spill av ukens episode øverst i artikkelen, eller via instruksjonene over.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.