BYGG

Dette tjener byggtoppene

Mona StrandeMona StrandeJournalist
21. okt. 2009 - 11:29

Det er konsernsjef Lars Nilsen i BWG Homes som tar en soleklar førsteplass, med en registrert skattbar inntekt på over 99 millioner kroner i 2008.

Dermed tjener han mye mer enn alle de andre på topp 15-listen tilsammen. Nilsen sier han ikke vil kommentere tallene.

Mange entreprenører

Nummer to på inntektstoppen er Peabs administrerende direktør Stein Gudmund Eriksen, som er registrert med 7,1 millioner kroner i inntekt.

Og han er ikke den eneste entreprenørdirektøren på lista: Her er også direktørene i NCC, AF Gruppen, Veidekke, Skanska, Reinertsen og Backegruppen. Administrerende direktør i Veidekke, Dag Andresen, er også styreleder i EBA. Daglig leder i Backegruppen, Peder Brinkman Backe, er også styreleder i BNL. De har en inntekt på nesten 3,7 og 3,4 millioner kroner.

Ikke BNL-lønn

Ketil Lyng, administrerende direktør i BNL, har høyest inntekt blant organisasjonslederne. Han hadde en skattbar inntekt på 5,9 millioner kroner i 2008, og tjente dermed over 5 millioner mer enn direktørene i for eksempel RIF og Arkitektbedriftene.

Den logiske forklaringen på dette er at Lyng først begynte som BNL-direktør 1. november 2008, og den store inntekten dette året fikk han som konserndirektør i Norske Skog.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.