ELBIL

Dette er hva Renaults elbilsjef liker best med nye Megane

Vi snakker om franske elbiler med Renualts elbilsjef.

Jean-Paul Drai er gjest i denne episoden av Elbil – Teknisk sett.
Marius ValleMarius ValleJournalist
7. sep. 2021 - 17:00

Vis mer

Renault lanserte nylig sin neste elbil, Mégane E-Tech. Dette blir den første elbilen som kan kalles neste generasjons elbil fra den franske bilprodusenten, siden de lanserte sine første masseproduserte elbiler for snart ti år siden.

Renault Zoe har kanskje ikke vært den mest populære elbilen i landet, men totalt sett er den Norges åttende mest registrerte elbil, med rundt 15.000 eksemplarer. Det er ikke ille, men samtidig ganske langt bak tidenes mest populære elbil i Norge, Nissan Leaf med nesten 70.000 registrerte biler.

Klarer de å ta en større markedsandel med sin nye Mégane? Vi har snakket med den Renaults elbilsjef Jean-Paul Drai om hvordan den nye bilen blir, hvordan de spiler videre på elbilerfaringen sin, og ikke minst hvorfor de ikke har kommet med en kraftig modernisert elbil før nå.

Elbil – Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Det er en feilslutning å tro at hvis bare strømprisen blir høy nok, så blir det automatisk aksept for økt kraftproduksjon, mener energiminister Terje Aasland (Ap). Statnett-sjef Hilde Tonne har uttalt at det i Danmark og Sverige er et folkekrav å bygge ut vindkraft, for å få ned strømprisene.
Les også

Statnett-sjefen ville fjerne strømstøtten: – En feilslutning

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.