IT

Dette er Google Maps i samarbeid med Lego

Virtuell lekeplass med verden som lerret.

 Alle kan sikre seg en tomteplass på Legokloden og sette sitt preg med egen byggestil.
Alle kan sikre seg en tomteplass på Legokloden og sette sitt preg med egen byggestil. Bilde: Skjermdump / Build with Chrome
29. jan. 2014 - 20:09

For deg som aldri fikk ristet av deg kjærligheten for barndommens Lego-klosser, har verden nå åpnet seg som din lekeplass.

På tirsdag lanserte Google, i samarbeid med Lego, Chrome-utvidelsen Build with Chrome, som kan lastes inn i Googles nettleser.

Prosjektet ble først utviklet som et eksperiment fra en av Googles avdelinger i Australia i samarbeid med Lego. Nå offentliggjøres det for allmennheten i anledning den nye spillefilmen The LEGO Movie.

Alle brukere får boltre seg som de selv vil på et felles kart fra Google Maps over vår egen klode, som utgjør et lappeteppe av virtuelle Lego-tomter.

Det er uvisst hvor mange tomter det er sammenlagt, men det er mange.

Les også: Rektorer sier nei til Lego League Mannen som gjorde Lego digitalt

Krev din tomt

I utforskingsmodusen, ser du et vanlig Google Maps-kart. Zoomer du deg lenger inn, dukker det opp ikoner som viser byggverk fra dem som allerede har bygget seg inn i Legoverdenen. Med ytterligere zooming, kommer du inn en slags street view i Lego der verkene kan sees side om side i et 3D-grensesnitt.

I tillegg til Google Maps, benytter Google seg av grafikkgrensesnittet WebGL, som sørger for at legobrikkene kan rendres og lastes i 3D-grafikk direkte via nettleseren.

Det er med andre ord ingen ny banebrytende teknologi som står bak, men det trengs heller ikke for å kunne ha glede av byggeklosser i voksen alder.

Har du en tilstrekkelig kraftig telefon eller nettbrett med Chrome som støtter WebGL, kan du også bygge ved hjelp av touchscreen.

Det finnes ingen liste over støttede apparater per i dag. Undertegnedes Samsung Galaxy S4 i9506 greide ikke oppgaven og Chrome lukket seg selv i forsøket, men det kan tenkes å være en barnesykdom.

Les også: Mannen som gjorde Lego digitalt

Byggakademiet

Du kan begynne rett på byggingen eller velge å gå gjennom en interaktiv veileder og en rekke utfordringer først. I starten, har du kun noen ordinære standardklosser, men hvis du tar utfordringer i Build Academy, kan du låse opp tilgang til flere klosser, der fler av dem skal være gjenkjennbare i den nye Lego-filmen som kommer i februar.

"Byggakademiet" gir en serie med oppgaver og utfordringer som du kan velge å ta før du setter dine byggtekniske kvaliteter ut i den virtuelle verden.

For å få byggetillatelse trenger du en Google-konto.

Les også:

Er det den ultimate ingeniørleken?

Vil du bli Lego-ingeniør?

Reparerte romstasjon med Lego

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.