T2

Dette er Canons svar på konkurransen fra mobilkameraene

Lanserer en rekke nye kameraer og skrivere.

Canons nye Leigra Mini videokamera ser ganske spesielt ut, men skal i følge Canon løfte videofilming til et nytt brukervennlig nivå. I tillegg er det et godt stillbildekamera.
Canons nye Leigra Mini videokamera ser ganske spesielt ut, men skal i følge Canon løfte videofilming til et nytt brukervennlig nivå. I tillegg er det et godt stillbildekamera. Bilde: Odd R. Valmot
22. aug. 2013 - 20:33

Canon vil ikke slippe videomarkedet selv om det største publikum ser ut til å foretrekke mobilen og andre har valgt såkalte actionkameraer.

Derfor kommer de nå med noe som knapt ser ut som et videokamera. Legria Mini ser ut som en flattrykket sigaretteske og representerer noe helt nytt på formfaktorsiden.

Kameraet kan filme det meste fordi det er så fleksibelt. Det kan stå på egne ben, et stativ eller holdes i hånden. Der kan den berøringsfølsomme skjermen vris og vrenges på så man får motivet på plass.

I tillegg bringer Mini-en en masse videotriks til torgs - slik som timelaps, hurtigfilm og andre funksjoner som lokke frem betalingsviljen.

Kameraet er utstyrt med en supervidvinkel som kan filme i en vinkel på hele 160 grader. Når det brukes som stillkamera klarer det trolige 170 grader. For dette er også et stillkamera med en 1/2.3 tommers på 12 MP. Det er vesentlig større enn den som sitter i de fleste mobiler.

Legria Mini har stereomikrofoner, og det har også stereohøyttalere. Innebygget WiFi gjør det enkelt å laste opp filene direkte uten å gå om mobilen eller PC-en.

Dessverre for Canon er ikke videokameramarkedet det det en gang var. I Norge selges det rundt 20.000 stykker i året. Actionkameramarkedet er større. I tillegg kommer det også et nytt marked for bilvideokameraer for dem som de som vil dokumentere kjøringen i tilfelle det skulle oppstå en ulykke.

Les også: Kamera med smarttelefon

Bedre objektiv

Når Canon først slipper nye produkter, gjør det det til gangs. Et av dem er et nytt forbedret EF-objektiv til entusiastene.

Bare må ha det: Noen entusiaster bare må ha det siste innen optikk. Mange av disse vil nok bestille Canons nye EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM til 2990 kroner
Når Canon først slipper nye produkter, gjør det det til gangs. Et av dem er et nytt forbedret EF-objektiv til entusiastene. Noen entusiaster bare må ha det siste innen optikk. Mange av disse vil nok bestille Canons nye EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM. Canon

EF-S 55 – 250 er rettet mot dem som vil trekke motivene inn i kameraet og som filmer i video.

Objektivet med f/4.0 til 5,6 har en ny stepmotor som fokuserer lydløst nok til ikke å påvirke videoen.

Mekanismen bruker i tillegg ruller i stedet for tannhjul for å redusere lydnivået.

Canon har også forbedret den optiske kvaliteten og ikke minst gitt det en enda bedre optisk bildestabilisator.

Les også: Dette skiller de nye superkonsollene

Nye multifunksjonsskrivere

Skriverne er blitt så bra at Canon og andre klør seg i hodet når de skal lage noe nytt. Kvaliteten er bedre enn øynene.

Nå er det om å gjøre å integrere skriveren i den andre infrastrukturen folk har i hjemmet. Nå kommer en rekke nye PIXMA-modeller i lavprissegmentet.

I en årrekke har Canon og konkurrenten gitt kundene knøttsmå blekkpatroner. Det er jo det som gir penger i kassa.

Nå har heldigvis trenden snudd og nå er det XL-patroner som gjelder. De gir ofte to til tre ganger så mange utskrifter som sine anorektiske forgjengere uten at de koster tilsvarende mye mer.

Ny i toppen: PIXMA MG7150 har "alt" og det inkluderer utskrift fra mobile enheter og direkte fra sosiale nett.
Nå har heldigvis trenden snudd og nå er det XL-patroner som gjelder. De gir ofte to til tre ganger så mange utskrifter som sine anorektiske forgjengere uten at de koster tilsvarende mye mer.PIXMA MG7150 fikser utskrift fra mobile enheter og direkte fra sosiale nett. Canon

Les også: Denne skriveren kan du ha i lomma

Flytter inn i mobilen

Selv om skriverne er billige, gjelder det å holde interessen oppe for å kjøpe blekk og papir. Svaret fra Canon og de andre er å skrive ut fra alt mulig. Det er ikke lenger PC-en som har enerett. Spesielt introduksjonen av WiFi i skriverne og koblingen til nettet har gjort det enkelt.

Den nye mobilappen gjør det enkelt å skrive ut bilder fra mobilen og nettet. Folk kan også hente frem bilder og skrive dem ut direkte fra sosial kontorer som Facebook, Twitter og Flickr direkte på skriverens panel.

Gjennom appen får brukerne også tilgang til brukerhåndboken og de kan se status på blekk. Det kan komme godt med når man står i butikken og skal få med seg riktige blekkpatroner.

Les testen: Oppfølgeren til en av verdens beste hodetelefoner

Kompaktkamera

Selv om markedet for kompaktkamera er på nedadgående, selges det fremdeles store mengder av slike.

Canon fornyer mange av PowerShot-modellene for så redde folk unna kameramobilene. Spesielt interessant er nye PowerShot S120 som klarer å kombinere svært gode data med liten størrelse.

Dette kameraet er dyrere enn Canons nye hybridkamera EOS M, men vesentlig mindre.

Her lanseres den nye bildeprosessoren Digic 6, som sammen med en 12 MP bilde gjør at de lover en ISO på 12 800.

Optikken skiller seg ut i kompaktklassen med fem ganger zoom og en lysfølsomhet på imponerende f/1,8. Kameraet har WiFi, berøringsskjerm og det kan ta hele 9,4 bilder i sekundet.

Knøttliten tungvekter: Canon PowerShot S120 er siste ledd i en lang produktrekke av knøttsmå kompaktkameraer med data mange speilreflesker villevært stolte av
Optikken skiller seg ut i kompaktklassen med fem ganger zoom og en lysfølsomhet på imponerende f/1,8. Kameraet har WiFi, berøringsskjerm og det kan ta hele 9,4 bilder i sekundet.Canon PowerShot S120 er siste ledd i en lang produktrekke av knøttsmå kompaktkameraer med data mange speilreflesker ville vært stolte av. Canon

Les også:

Test av fire solide multifunksjonsskrivere

– Smartklokker blir «det neste store»

Nå kommer Ultra HD  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.