PROSJEKTER

Denne uka åpner første del av E6 Kvål-Melhus

Nye Veier åpner delstrekningen E6 Kvål-Skjerdingstad for trafikk. Men hele prosjektet E6 Kvål-Melhus ferdigstilles til sommeren.

Nye Veier setter denne uken trafikk på nesten tre kilometer med flunkende ny firefelts motorvei fra Kvål til Skjerdingstad.
Nye Veier setter denne uken trafikk på nesten tre kilometer med flunkende ny firefelts motorvei fra Kvål til Skjerdingstad. Foto: Nye Veier
6. des. 2021 - 09:13

Det betyr at nesten tre kilometer ny firefelts motorvei nå åpnes for trafikk i E6-prosjektet som strekker seg fra Kvål til Melhus.

I tillegg ble cirka én kilometer, fra Lenamælen til Prestteigen, åpnet 29. november. Da ble også den midlertidige rundkjøringen sør for Melhuskrysset fjernet.

– Dette er store milepæler i prosjektet. Selv om det bare er deler av strekningen som åpnes, er det helt klart merkbart for trafikantene at vi nærmer oss ferdigstillelse. Når deler av veien er klare til bruk, er det ingen grunn til å vente med å flytte trafikken over. Det er med stor glede at vi åpner den første delstrekningen i prosjektet, sier Ole Gunnar Sølberg, prosjektsjef i Nye Veier.

Den nye motorveien bygges for fartsgrense 110 km/t, men slik blir det ikke ennå. Foreløpig er fartsgrensen 80 km/t. Den ferdige delstrekningen ved Melhuskrysset har 90 km/t. Fartsgrensene bestemmes av skiltmyndighetene.

Nye Veier startet utbyggingen av ny E6 fra Kvål til Melhus høsten 2019. Det var da første utbyggingsprosjekt i Trøndelag i regi av Nye Veier. Hele strekningen vil være ferdig til sommeren 2022.

Da har Nye Veier, sammen med Peab og Cowi, bygget sju kilometer med mer trafikksikker, effektiv og fremtidsrettet motorvei.

Les også

Prosjektet er 45 % ferdig: Venter gjennomslag i Åstunnelen i første kvartal

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.