T2

Denne gjør TV-en til overvåkningssentral

Grundigs nye TV kan utstyres med opptil fire kameraer.

Babycall for TV-slaver: Grundigs nye TV-er kan kobles til fire styrbare kameraer over WiFi. Kommer det lyder eller bevegelser får TV-titterne opp det kameraet fanger opp på skjermen.
Babycall for TV-slaver: Grundigs nye TV-er kan kobles til fire styrbare kameraer over WiFi. Kommer det lyder eller bevegelser får TV-titterne opp det kameraet fanger opp på skjermen. Bilde: Odd R. Valmot
3. sep. 2012 - 16:38

Den solide gamle tyske merkevaren Grundig har hatt noen tøffe år. Med unntak av et friskt salg av bakkenettdekodere i et par år, har det vært grått og trist.

Men selskapet er nå kjøpt av et tyrkisk konsern med mye penger. De pumper inn det som trengs for å få fart på sakene igjen.

Innovasjon

Er det noe som har overlevd i Grundig, så er det interessen for og evnen til å lage god lyd. God lyd er dessverre ikke høyt på lista til flertallet av TV-produsentene.

Derfor var det imponerende å høre lydbildet i den nye Vision 9-serien, som kommer rundt årsskiftet. Disse modellene har tre stereohøytalere hver, med separate kammere hvor mellomtone og diskant vender fremover og basshøyttalerne bakover.

En annen liten Grundig-vri er at man kan koble inntil fire intelligente kameraer til TV-en.

Et kamera over barnesengen med IR-sensor gjør at det popper opp et bilde av gullet på TV-en hvis det er bevegelse eller gråt.

Eller man kan ha et kamera som dukker opp om noen ringer på døra eller beveger seg ved den. Hvert kamera vil koste mellom 1500 til 2000 kroner, men så kan de også styres fra fjernkontrollen.

Les også:

OLED-kampen har begynt

Sony med 84-tommers 4K-TV  

Skal imponere kundene: Grundigs nye toppmodell vil utmerke seg på både pris, lyd og bilde.
Skal imponere kundene: Grundigs nye toppmodell vil utmerke seg på både pris, lyd og bilde.

Bedre bildeprosessor

De nye toppmodellene vil blir utstyrt med selskapets nye bildeprosessor, som i tillegg til å sørge for at bildet blir best mulig også kan identifisere ansiktene til folk.

På den måten er det mulig å øke fargemetningen i resten av bildet og unngå at folk ser ut som om de er brannskadde.

Det beste av alt er kanskje likevel prisen. Norgessjef Pål Haugen indikerer at 55-tommeren vil koste rundt 15 000 kroner når den dukker opp ved årsskiftet

Talestyring

Selskapet har også utviklet en WiFi-basert fjernkontroll med både talestyring og uttak til hodetelefoner.

Det siste er veldig smart, men talestyring via mikrofon i fjernkontrollen høres umiddelbart ut som litt smør på flesk. Der talestyring kommer til sin rett er når man skal bytte kilde, f. eks. fra HDMI 1 til HDMI 2.

I stedet for å bla seg gjennom menyen via fjernkontrollen er det mye raskere med en talekommando.

Les flere IFA-saker: Blir dette den viktigste PC-knappen i høst?

Samsung + HBO = sant

– Får maten til å vare tre ganger så lenge

Denne erstatter to PC-skjermer

Denne maskinen lager middagen selv  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.