CES 2020

Den norske startupen satser på å revolusjonere flytting. Nå blir de vist fram på BBC

– Det var fantastisk for oss, sier mannen bak WheelMe, Atle Timenes.

Daniel Hessen (t.v.) og CEO Atle Timenes fikk napp på årets CES da selveste BBC laget et innslag om selskapet. Her på den nordiske samlingen i regi av Nordic Innovation House.
Daniel Hessen (t.v.) og CEO Atle Timenes fikk napp på årets CES da selveste BBC laget et innslag om selskapet. Her på den nordiske samlingen i regi av Nordic Innovation House. Foto: Jan M. Moberg
Jan M. MobergJan M. MobergTeknologiredaktør
13. jan. 2020 - 17:00

Den norske startupen WheelMe vekket interesse fra det britiske TV-selskapet BBC under årets CES i Las Vegas. Etter å ha sett seg om etter passende innslag om ny teknologi, falt BBC ned på blant annet å lage et innslag om nyvinningene fra den norske startupen.

WheelMe har satt seg som mål å revolusjonere flyttingen av møbler og andre flyttbare ting. For eksempel skal sykehussenger kunne kjøre seg selv på plass - og konferansestoler og bord skal kunne ryddes tilbake i sirlige rekker når publikum har forlatt lokalet. 

TU har tidligere laget en podcast om selskapets satsing.

Mannen bak WheelMe, Atle Timenes, er naturligvis strålende fornøyd med at selveste BBC ville lage et innslag om nettopp dem under årets CES i Las Vegas. 

– Det var fantastisk for oss. Og har gitt oss masse oppmerksomhet her borte. Vi er nå veldige optimistiske for fremtiden, forteller Timenes til TU. 

Innslaget fra BBCClick kan du se her.

Solenergien som produseres hos Asko Vestby, går til å forsyne 58 ladepunkter for tunge kjøretøy og til å holde 20 minusgrader på frys. Selskapet har selv utviklet ladesystemet der en ladekabel blir vinsjet ned før den kobles til lastebilen. Det er også sprinkleranlegg på «jernarmen».
Les også

Dette er de ti største solcelleanleggene på norske bygg

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.