MENINGER

Debatt om motorveigalskap på Arendalsuka

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård var hovedpersonen under Arendalsuka sin debatt rundt det som kort ble beskrevet som motorveigalskap.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap), Erling Sande (Sp), Trond Helleland, (H), Morten Stordalen, (Frp) og Lars Haltbrekken (SV)
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap), Erling Sande (Sp), Trond Helleland, (H), Morten Stordalen, (Frp) og Lars Haltbrekken (SV) Foto: Thor Søndenaa
Thor SøndenaaJournalist
17. aug. 2023 - 15:29

«Effektivitet, miljøvennlig og trygt – eller bare motorveigalskap?» var temaet som samlet samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap), Erling Sande (Sp), leder av transport- og kommunikasjonskomitéen på Stortinget, Trond Helleland, transportpolitisk talsmann (H), Morten Stordalen, transportpolitisk talsmann (Frp) og Lars Haltbrekken, energi- og miljøpolitisk talsmann (SV) til debatt i Samferdselsteltet.

Helleland frykter ekstreme køer på hovedveiene gjennom Oslo sentrum når hele Ring 1 stenges for biltrafikk.
Les også

Stenger Ring 1: – Kan bli et kø-kaos uten sidestykke

Hva er motorveigalskap?

Debattleder og TV2-kjendis Arne Eithun, dro i gang samtalen med å intervjue Gjermund Løyning, direktør regioner og samfunn i NHO og Truls Gulowsen, leder i Naturvernforbundet, bl.a. med å utfordre om hva motorveigalskap egentlig er for noe.

 - Å bygge om helt fine og godt brukbare landeveier til motorveier – å bygge for 110 km/t overalt, er motorveigalskap, kvitterte Gulowsen.

 - Å sørge for at folk kan komme seg trygt og kjapt til og fra jobb, samt det å kunne drive effektiv transport og frakte gods rundt til hele landet, er viktige samfunnsoppgaver, presiserte Løyning.

Politikere i kjent stil

En dyktig debattleder maktet å tøyle de til dels taletrengte politikerne på en god måte - uten at noen av dem presterte å komme opp med banebrytende nytenkning. NTP kom selvfølgelig i fokus hvorpå statsråden tørt bemerket at

 - Hvis alle blir fornøyde, har vi brukt for mye penger.

Argumentene for øvrig var både velkjente og forutsigbare.

 - Vi trenger en NTP som krever at de store prosjektene nedskaleres, sa Haltbrekken.

 - Det er viktig å bygge riktig. Vi må bygge ut fra den trafikken som er der. Og da må det også gjøres beregninger fram i tid, kom det fra Sande.

 - Vi gjorde et valg da vi satt i regjering, sa Stordalen. Først å ta de store prosjektene (med henvisning til Nye Veier).  Deretter fylkesveiene.

 - Det ville være katastrofalt å gjøre Nye Veier om til en del av Statens vegvesen. Helleland var åpenbart dypt bekymret og hadde heller ikke noe til overs for å bygge 2/3-felts vei i stedet for 4-felts.

Haltbrekken ivret for å få stadig mer av godstrafikken fra vei og over på jernbane. Et viktig punkt er å elektrifisere hele Rørosbanen. Å frakte gods på elektrifiserte jernbanestrekninger reduserer klimagassutslippene.

NTP er i rute

Samferdselsministeren var tydelig på at handlingsrommet for budsjettene framover vil bli trangere. Regjeringen har som mål å fortsette med porteføljestyring av de store prosjektene. Videre vil det bli nødvendig å endre på fordelingen av midler mellom nybygg og vedlikehold – der det fortsatt er store etterslep. Klimatilpassing er også viktig i NTP. Samtidig kunne han berolige alle med at arbeidet med NTP er i rute og vil være klar våren 2024.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård la frem Nasjonal transportplan før påske.
Les også

Transportplanen blir grønnere, men ikke alt går på skinner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.