KARRIERE

De nye studiene

Dag Yngve Dahle
28. feb. 2008 - 14:28

Dataspillstudier er noe annet enn mer tradisjonelle ingeniørstudier i elektro- og byggfag.

Flere høyskoler og universiteter tar nå konsekvensen av at dataspill er noe som opptar mange unge mennesker.

Framtidsrettet

NTNU etablerer dataspillkunnskap som NTNU med dataspillstudier på masterstudiene i datateknikk og informatikk. Høgskolen i Nord-Trøndelag følger opp med et bachelorstudium i spill og opplevelsesteknologi.

– Spill er en framtidsrettet næring med mange muligheter, hvor vi mener det er stor interesse blant de studiesøkende. Vi legger derfor om vårt tidligere softwaredesignstudium, som har hatt lave søkertall, sier Morten Stene, utviklings- og kommunikasjonsleder ved høyskolen.

Et godt fagmiljø er målet.

– Et studium i spill og opplevelser har samspillseffekter med vårt studium i multimedieteknologi, som har hatt god søkning de tre årene vi har gjennomført det. Delvis sammenfallende kompetanse og utstyrsbehov og kompetanse gir grunnlag for å bygge opp en robust fagmiljø, et godt studentmiljø og et spennende studietilbud, sier Stene.

Får lønn

Blant de andre nye ingeniørstudiene kommende høst finner vi flere interessante studietilbud, deriblant Høgskolen i Buskeruds industribachelor.

Der er studentene utplassert i jobb med lønn under studiene, og folk med yrkesfaglig bakgrunn og fagbrev kan komme inn på studiene.

Flere andre høyskoler lanserer studier som er tilpasset kandidater fra yrkesfag gjennom den såkalte y-veien. Andre etablerer studier som er tilpasset yrkesaktive.

Sivilingeniører ble bedre i matte

Samlinger

Blant disse er Høgskolen i Gjøviks 4-årige fleksible ingeniørutdanning.

– Vi ser at mange ikke kan studere fordi studietilbud flest er vanskelige å kombinere med jobb. Dette tilbudet er tilpasset dem som allerede er i jobb. Vi ser et klart behov for et slikt tilbud, sier Maria Lillemoen, informasjonskonsulent ved høyskolen.

Deler av studiene vil være nettbasert. I tillegg vil skolen med jevne mellomrom arrangere samlinger.

– Vi vil legge samlingene til steder hvor mange av studentene bor. Holder mange av studentene til i Elverum, legger vi samlingene dit, sier Lillemoen.

Bedre i business, svakere i fag

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.