INDUSTRI

Bygger testbasseng for oljevernutstyr

Eneste i sitt slag i Nord-Europa.

Fire propeller skal gi strøm og bølger for å kunne teste oljevernutstyret på en realistisk, men kontrollert måte.
Fire propeller skal gi strøm og bølger for å kunne teste oljevernutstyret på en realistisk, men kontrollert måte. Bilde: Kystverket
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
9. des. 2014 - 08:47

Fire propeller skal sørge for at det skapes realistiske bølge- og strømforhold i det 30 meter lange og 7 meter brede bassenget.

– Målet er å bidra til forbedring av oljevernteknologien gjennom objektive og realistiske tester av utstyr, sier Johan Marius Ly, beredskapsdirektør i Kystverket.

Les også: Her filmes Kerry av norsk drone

Ombygging

Kystverket bygger ikke et flunkende nytt anlegg, men oppgraderer sitt eksisterende. Kontrakten gikk til NLI Solutions.

Bassenget er fire meter dypt og rommer ca. 800 kubikkmeter vann. Bassenget skal være stort nok til at oljevernutstyr testes i olje, vann og bølger i full skala og realistiske omstendigheter.

Les også: Batteriekspert om batterier på skip: – En blindvei

Oljetilpassing

I tillegg vil testanlegget ha et eget laboratorium som kan framstille egnet olje slik at utstyret kan testes for ulike oljetyper. Senteret vil være tilgjengelig for produsenter av oljevernutstyr og andre aktører som er involvert i utvikling av denne typen utstyr. 

– Når arbeidet er ferdig på nyåret vil fasilitetene være det eneste i sitt slag i Nord-Europa, sier Ane Eide Kjærås, kommunikasjonsrådgiver i Kystverket.

Les også:

Denne fergen har verken drivstofftanker eller påkjøringsrampe

Her er Norges nye bombekastervogn

Miljøvernerne jubler over denne ferga  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.